Pelé szerint Brazília, Anglia és Olaszország az esélyes

Infostart
2005. december 13. 13:45
Az egykori háromszoros világbajnok klasszis Pelé szerint Brazília az első számú esélyese a jövő nyári németországi labdarúgó világbajnokságnak, de a BBC-nek nyilatkozó volt klasszis szerint Anglia és Olaszország is eljuthat a döntőig.

A brazil legenda a BBC brit közszolgálati médiumnak nyilatkozva elmondta, hogy nem csak azért tartja Brazíliát az elsőszámú favoritnak, mert jó játékosai vannak, de most minden posztra van két hasonló tudású futballistája. Hozzátette: ha nem sérül meg senki, akkor a selecao megvédheti címét.

Ugyanakkor tudja, hogy lesznek meglepetések, így nem elképzelhetetlen, hogy például Anglia legyőzheti Brazíliát. "Természetesen meglehet a címvédés, de kemény lesz, hiszen ez egy világbajnokság, és a kieséses rendszerben minden egy meccsen dől el, ahol bármi megtörténhet" - mondta a vb-sorsoláson is szerepet vállaló legenda a BBC-nek.

Az elmúlt évszázad legjobb játékosának választott egykori klasszis az angol válogatottal kapcsolatban elmondta, több találkozójukat is látta nemrégiben és szembetűnő volt, hogy mennyit fejlődtek az utóbbi időben.