A Montpellier jutott a Veszprémnek a BL-ben

Infostart
2005. december 13. 12:44
Elkészítették a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítását: a Veszprém a francia Montpellier-vel mérkőzik az elődöntőbe jutásért.

Az első mérkőzést február 25-én vagy 26-án Franciaországban, a visszavágót pedig március 4-én vagy 5-én Veszprémben rendezik.

Zdravko Zovko, a veszprémiek vezetődzője elégedett volt a bécsi sorsolással. A bakonyiak szakvezetője az MTI-nek elmondta, hogy jól ismerik a francia gárdát, ennek tudatában úgy véli, egyforma játékerőt képvisel a két csapat, ezért mindkét együttesnek 50-50 százalék esélyt ad a továbbjutásra. A párharcot három héttel az Európa-bajnokság után rendezik, ezért fontos lehet, hogy milyen formában lesznek akkor a válogatott játékosok.

A Montpellier 2003-ban megnyerte a Bajnokok Ligáját, a következő kiírásban viszont a Szeged már a nyolcaddöntőben kiejtette. A legutóbbi BL-szezonban pedig a spanyol Ciudad Real állította meg az elődöntőben.

Nagy László csapata, a címvédő spanyol Barcelona a szintén spanyol Portland San Antonioval, a legutóbb döntős spanyol Ciudad Real pedig a szlovén Celjével találkozik. A két német együttes, a Kiel és Flensburg-Handewitt egymással csap össze a négy közé jutásért.