Női kézilabda-vb: "Kemény meccs vár ránk"

Infostart
2005. december 9. 08:01
A továbbjutás szempontjából nagyon fontos mérkőzést játszik ma a magyar női kézilabda válogatott Dél-Korea ellen a világbajnokságon. Bár a magyar válogatott vezeti csoportját, az igazán nehéz mérkőzések most következnek.

A magyar női kézilabda válogatott világklasszis kapusa, Pálinger Katalin szerint a csapat tudja, hogy sokkal jobban, higgadtabban kell játszaniuk, mint az eddigi mérkőzéseken.

Pálinger Katalin az InfoRádiónak azt mondta, hogy hisznek a győzelemben, de ehhez csökkenteni kell a technikai hibák számát. A kapus szerint az eddigieknél pontosabban kell kezdeni, és végig tartani kellene az eddig csak a mérkőzések végére összeálló formát.

A dél-koreaiak a szokásos jó csapatukkal érkeztek a vb-re, különleges kézilabdát játszanak – fejtegette Pálinger Katalin az InfoRádióban, majd hozzátette: az ázsiaiak nagyon gyorsak, lábbal jól cseleznek, ezért nagyon nehéz védekezni ellenük.

Dél-Korea meglehetősen rosszul kezdte a világbajnokságot, hiszen kikapott Szlovéniától, de egyre inkább formába lendülnek. Norvégiát például 5 góllal verték, így „kemény meccs vár ránk” – fogalmazott Pálinger Katalin.

A győzelem záloga az eddiginél jobb összpontosítás és a technikai hibák számának csökkentése lehet. A válogatott kapusa szerint nem szabad futni hagyni a koreaiakat, mert könyörtelenül kihasználnak minden hibát.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Interjú Pálinger Katalinnal
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást