Bravúros siker Dél-Korea ellen

Infostart
2005. december 9. 21:00
Bejutott a középdöntőbe a magyar női kézilabda-válogatott a szentpétervári világbajnokságon, miután negyedik csoportmeccsén 42-29-re győzött Dél-Korea ellen.

Nagy iramban kezdett mindkét csapat, Mehlmann Ibolya bátran próbálkozott, míg Pálinger Katalin már a találkozó elején is többször bravúrral védett. 6-6-nál szimpla, majd dupla emberelőnyhöz jutottak a magyarok, amit remekül használtak ki.

A rivális némi meglepetésre nem tudta érvényre juttatni gyorsaságát, mert nem volt módja a lerohanásokra. A szünetben 22-13-as magyar előnyt mutatott az eredményjelző.

Tóth Tímea a második félidőben is sziporkázott, szinte minden lövése betalált, majd ismét Mehlmann Ibolya percei következtek. Balogh Bea és Görbicz Anita sem maradt el sokkal a két átlövőtől, így a magyar válogatott a hajrában egyszer 40-25-re is vezetett, végül pedig 13 góllal nyert.

A magyarok szombaton 19 órától az Európa-bajnok norvégokkal mérkőznek.

Kiss István, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke az InfoRádióban azt mondta: verhetőnek tartja a magyarok szombati ellenfelét, a norvég válogatottat is.

A sportvezető szerint azért is fontos lenne az északiak elleni siker, mert a középdöntőben jó eséllyel pályázhatna a magyar csapat egy elődöntős helyezés elérésére.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kiss István a koreaiak elleni gyõzelemrõl
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást