Szijjártó Péter: eredményes, hazafias pártokra van szüksége az Európai Néppártnak - a nap hírei

Infostart / InfoRádió
2019. július 13. 21:10
Összességében 80 milliárd forintos adócsökkentést hoznak a jövő évi adóváltozások. A Fidesz szerint a néppártnak az eredményes, hazafias pártokkal kellene együttműködnie. Folytatja a kutatást a dunai hajóbaleset utolsó eltűnt koreai áldozata után a rendőrség. Az InfoRádió legfontosabb szombati hírei.

Összességében 80 milliárd forintos adócsökkentést hoznak a jövő évi adóváltozások - mondta el a Magyar Nemzetnek a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára. Tállai András a terhek enyhítése mellett azt is kiemelte, hogy jövőre kevesebb időt kell majd az adóügyek elintézésére fordítani.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az Európai Néppártnak nem a baloldallal és a liberálisokkal, hanem az eredményes, hazafias pártokkal kellene együttműködnie. Szijjártó Péter a Süddeutsche Zetiungnak beszélt arról is, hogy Ursula von der Leyen német védelmi miniszter kinevezését a Fidesz mind a 13 EP-képviselője támogatja az Európai Bizottság élére.

A területért felelős államtitkár szerint a családvédelmi akcióterv megerősíti a családok anyagi helyzetét. Novák Katalin a Mediaworks vidéki napilapjaiban azt mondta: egy nagycsaládot tervező házaspár összesen 25 millió forint vissza nem fizetendő támogatással és 10 millió forintos kölcsönnel számolhat.

Az LMP szerint a kormánynak előbb-utóbb emelnie kell a felnőttek utáni otthonápolási díj jelenlegi, alacsony mértékén - mondta Ungár Péter országgyűlési képviselő. Pártja sajnálattal vette tudomásul, hogy a jövő évi költségvetés végleges formájában továbbra is 38 ezer, illetve 58 ezer forinttal számol a felnőttek utáni otthonápolás esetén.

Addig folytatódik a kutatás a dunai hajóbaleset utolsó koreai áldozata után, amíg reális esély van megtalálására - közölte a rendőrség. A vízirendőrök, illetve a parti egységek folyamatosan együttműködnek a légi felderítéssel. A BRFK azt is közölte, hogy a büntetőeljárás, szakértők bevonásával folyamatban van.

Elengedte a horvát rendőrség annak a BMW-nek a sofőrjét, aki két napja súlyos balesetet okozott a Varasd közelében lévő fizetőkapunál. A balesetben magyarok is megsérültek - írta a Jutarnji List. Az újság úgy tudja, a férfi ellen büntetőjogi eljárás folyik a baleset miatt.

Amerikai lapértesülések szerint adatkezelési hiányosságok és a titoktartási kötelezettség megsértése miatt 5 milliárd dolláros büntetést szabott ki a Facebookra a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság. Ha az igazságügyi minisztérium jóváhagyja a hatóság döntését, akkor ez lesz a legnagyobb büntetés, amelyet a szövetségi kormányzat tech-vállalatra kirótt.