A gazdaságvédelmi akcióterv jelentőségét hangsúlyozta a pénzügyminiszter - Hírösszefoglaló

Infostart
2019. június 4. 21:42
Benyújtotta a kutatás-fejlesztés finanszírozásának átalakításáról szóló jogszabály-módosítást az innovációs tárca. A múlt szerdai dunai hajóbaleset 11-ik halálos áldozatát találták meg a Fejér megyei Kulcsnál.

Átadta a jövő évi költségvetési törvény tervezetét az országgyűlés elnökének a pénzügyminiszter. Varga Mihály közölte: a 2020-as a családok támogatásának költségvetése, amelynek fókuszában a családvédelmi akcióterv végrehajtása áll. A büdzsé négy fő pillérének nevezte a családok támogatásának növelését, a gazdaságvédelmi akciótervet, a csökkenő adókat és a bővülő biztonsági kiadásokat. A tárcavezető beszélt arról is, már több mint 20 milliárd forint értékben vásároltak a befektetők a Magyar Állampapír Pluszból. Erre a hétre 100 milliárd forintos keretet hirdetett meg az államkincstár.

Benyújtotta a kutatás-fejlesztés és innováció intézményrendszerének és finanszírozásának átalakítását tartalmazó törvénymódosítást az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A gazdaságvédelmi akcióterv a kutatás-fejlesztésre és innovációra szánt éves forrásmennyiséget 32 milliárd forinttal emeli meg.

Sikeresen zárul a Nemzeti Eszközkezelő program - mondta a nemzeti vagyonkezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. Bártfai-Mager Andrea az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt elmondta: a bérlők újból tulajdonossá válhatnak, minden 10 bérlőből 9 vissza akarja vásárolni az ingatlanát.

Jelentős tartaléknöveléssel felkészült a világgazdaság visszaesésére a kormány - jelentette ki az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László az InfoRádió Aréna című műsorában a 2020-as büdzsé tervezettel összefüggésben a családi költségvetések válságállóságának növelésére is felhívta a figyelmet.

A múlt szerdai dunai hajóbaleset 11-ik halálos áldozatát találták meg a Fejér megyei Kulcsnál - erősítette meg a rendőrség. Ma a Margit hídnál elsüllyedt roncsból is felhoztak a búvárok egy holttestet. A hatóságok még 17 embert keresnek.

Az Európai Néppárt frakciójában marad a Fidesz, és a képviselői fajsúlyos bizottságokban szeretnének vezetői tisztséget betölteni - mondta az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában Szájer József a Fidesz EP-képviselője. A Néppárt frakciója szerdán tartja alakuló ülését Brüsszelben. Ezen megválasztják az elnökséget.

Az LMP után a Jobbikkal is szakít Puzsér Róbert. A főpolgármester-jelöltségre pályázó publicista az InfoRádiónak elmondta: nincs szüksége a pártok támogatására, mert hisz a programjában. A médiaszemélyiség hétfőn jelentette be, hogy kiszállt a főpolgármester- előválasztásból.

A trianoni békediktátum óta eltelt 99 évben is megmaradt a magyar nemzet - jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor a nemzeti összetartozás napján rendezett sátoraljaújhelyi ünnepségen beszélt erről.

Nagy-Britannia szabadkereskedelmi megállapodást szeretne kötni az Egyesült Államokkal - közölte Theresa May brit miniszterelnök. Donald Trump amerikai elnök londoni látogatása alkalmából közölte: lát lehetőséget egy jelentős kereskedelmi megállapodásra a Brexit után.