Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Fekete Péter: maratoni előadással várja nézőit a cirkuszok éjszakáján a Fővárosi Nagycirkusz

Infostart / InfoRádió - Kalapos Mihály
2024. július 14. 15:05
A Fővárosi Nagycirkusz a Cirkuszok éjszakáján, július 20-án extra, kibővített műsorral várja a cirkuszművészet szerelmeseit. A Csillagok – Égbeli tűk című előadás sztárjai mellett a jövő tehetséges és ifjú cirkuszcsillagai is a porondra lépnek.

"Július 20-án este hét órakor egy maratoni cirkuszi előadásra várja a Fővárosi Nagycirkusz a cirkuszrajongókat" – mondta az InfoRádióban Fekete Péter főigazgató, korábbi kulturális államtitkár. A cirkuszigazgató hangsúlyozta: ilyenkor igazán kitesz magáért az artistavilág, hiszen nem csupán egy normál előadást, a Csillagok – Égbeli tűk című előadást tekintheti meg a néző, hanem egy harmadik felvonásban, további 90 percen keresztül, azaz egészen éjfélig érdekességeket, artistaszámokat, fiatal magyar artistákat és külföldi számokat láthatnak a nézők.

Fekete Péter elmondta az eseményhez kötődő hagyományról, hogy utazó cirkuszosok kezdték el felépíteni ezt a nyár közepi eseményt, és vidéken, ahol a vándorcirkuszok éppen tartózkodnak, nagy örömmel fogadja a közönség, hogy egy ünnepről van szó. Ilyenkor olyan sztárokkal találkozhatnak a nézők, különleges eseményekkel készülnek a cirkuszok, különleges vendégeket hívnak meg a cirkuszigazgatók, akik és amik egyébként nem jutnának el oda.

Fekete Péter kifejezte, nagy büszkeség számára, hogy a Fővárosi Nagycirkusz, mint a magyar cirkuszművészet fellegvára, a kezdetektől csatlakozott ehhez a rendezvénysorozathoz. Mint mondta, nyilvánvaló, hogy a budapestiek sem maradhatnak ki ebből az élményből. Az eseményt Graeser József "Dodi" rendezi, és mindenki hetek óta készül rá, hogy az előadás ünnephez méltó legyen.

A főigazgató elmondta: ilyenkor telt ház van, "a csilláron is lógnak" – fogalmazott. Hozzátette, erre az eseményre igazi cirkuszrajongók érkeznek egyrészt a normál előadásért, másrészt az utána következő különleges produkciókért. Pár héttel ezelőtt volt az Artistaképző Intézet vizsgája, és a Fővárosi Nagycirkusz rögtön ki is emelt két-három olyan produkciót, amely méltó arra, hogy megmutatkozzon a nagyvilág előtt is. Ezenkívül az éppen otthon lévő magyar artistáknak, korábbi versenyek győzteseinek ajánlották fel a fellépést. Hangsúlyozta: akik a cirkusz iránt érdeklődnek, azok most egy maratoni estére számíthatnak.

Fekete Péter azt is hozzátette, hogy még vannak jegyek a július 20-i előadásra, ha valaki a közeljövőben cselekszik, még van esélye foglalni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Cirkuszok éjszakája - Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója, korábbi kulturális államtitkár
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást