Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Budapesti fürdők - Brutális online tolongás jön éjfélkor

Infostart / InfoRádió - Várkonyi Gyula
2023. november 3. 17:42
Péntek éjféltől lehet az interneten megvásárolni a fővárosi fürdőkbe azokat a 150 forintos kedvezményes belépőket, amelyek november 17-én, Budapest 150. születésnapján lesznek érvényesek. Az akcióban csak fővárosi lakcímkártyával lehet részt venni.

November 17-én ünnepli Budapest a 150. születésnapját, 1873-ban ugyanis ezen a napon egyesült Magyarország fővárosává Buda, Pest és Óbuda. Ebből az alkalomból a budapestiek 150 forintos, kedvezményes jeggyel látogathatják meg a budapesti fürdőket.

"November 4-én 0 óra 0 perctől lehet a jegyeket megvásárolni online módon. Csak budapesti lakcímkártyával rendelkezők vehetnek részt ebben az akcióban, hiszen Budapest születésnapjáról van szó, és mi a budapestieknek szerettük volna ezt az ajándékot felajánlani" - mondta el az InfoRádióban Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette: egy vásárló a történelmi fürdőkbe két jegyet tud megvenni, de a kedvezményezett lakcímkártya-adatait is tudnia kell a vásárláskor. A nem történelmi fürdők esetében négy jegyet lehetséges vásárolni, de ugyanígy tudni kell a kedvezményezettek adatait. "Mindenkinek budapesti lakcímkártyával kell rendelkeznie, aki aznap be szeretne jönni a fürdőkbe" - tisztázta Szűts Ildikó.

A nagy érdeklődésre való tekintettel azt javasolja, mindenki próbálja mihamarabb megvásárolni belépőjegyét.

"Összességében közel 12 ezer belépésre van lehetőség, hiszen délelőtti és délutáni jegyeket fogunk értékesíteni, a délelőttiek 7 és 12, a délutániak 14 és 19 óra között érvényesek"

- mondta még.

Nagyon kell tehát sietni, annál is inkább, mert 2 ezer jegy már el is kelt, november 3-án ugyanis az Én Budapestem applikációval rendelkezők már hozzájuthattak belépőkhöz, reggel 6 órára már csak 19 jegy volt az előzetesen meghirdetettek közül szabadon.

Akinek nincs ilyen jegye, a hagyományos módon tehát nem próbálkozhat bejutással a fürdőkbe, ez a nap a budapesti jegyfoglalóké.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Indul a kedvezményes budapesti fürdőjegyvásárlás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást