Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Claudio Onorati

Egy újsághirdetésben jelent meg bombahír a Rolling Stones jövőjéről

Infostart
2023. augusztus 24. 05:15
Szeptemberben jelenhet meg a hatvanéves zenekar új lemeze.

Szeptemberben érkezik a Rolling Stones új, 31. stúdióalbuma, ami a Hackney Diamonds címet viseli majd. Ez lesz a zenekar első lemeze dobosuk, Charlie Watts 2021-es halála óta. Ez nem egy hivatalos bejelentésből derült ki, a zenekar ugyanis egyelőre nem adott ki közleményt a rajongók millióit lázba hozó fejleményről – írja a 24.hu.

Egy különös apróhirdetés tűnt fel London egyik kerületi lapjában, a Hackney Gazette-ben: látszólag egy Hackney Diamonds nevű üvegjavító vállalkozást reklámoznak, de a leírásban felbukkanó kulcsszavakból (Satisfaction, Gimme Shelter, Shattered) könnyű arra következtetni, hogy Mick Jaggerék állnak a háttérben. További jel az apró kinyújtott nyelves logó, valamint az, hogy az üzletet a hirdetés szerint 1962-ben alapították, vagyis ugyanabban az évben, amikor a Stones is megalakult.

Az apróhirdetés címének betűtípusa ugyanaz, mint amit a zenekar 1978-as Some Girls című lemezborítóján is használtak. A reklámban egy telefonszámot is megadnak, amelyet feltárcsázva egy férfihang közli, hogy ne idegeskedjen a kedves hallgató, inkább javítsa meg a betört ablakot, és hogy a szolgáltatásuk szeptembertől lesz elérhető. A Hackney Diamond kifejezést a helyi szlengben a betörések után maradó üvegszilánkokra használják.

A Rolling Stones 2022-ben európai turnéval ünnepelte meg alapításának 60. évfordulóját.