Nyitókép: Lehotka László

Elhunyt a Mamma Mia egyik kulcsszereplője

Infostart
2023. augusztus 18. 19:33
Chris Peluso a halála előtt már egy ideje visszavonult a reflektorfényből, miután szkizoaffektív zavarral, a pszichotikus és a hangulatzavarokra jellemző tünetekkel küzdött.

Augusztus 15-én, 40 éves korában hunyt el az a Chris Peluso Broadway-színész, aki a Mamma Mia! című darabban szerepelt Sophie vőlegényének, Sky szerepében -írja a Hirado.hu.

A halál okát nem közölték, a gyászhírt a Playbill Társulat és a Michigani Egyetem Színházi Tanszéke hozta nyilvánosságra.

A 40 éves Chris Peluso egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy visszavonul a reflektorfénytől, miután szkizoaffektív zavarral diagnosztizálták. Akkor barátai, Rebecca LaChance és Tim Oxbrow a következőket mondták:

„Egyre erősödő paranoiája miatt az elmúlt években már képtelen volt színpadra állni. Amellett, hogy képtelen volt tovább folytatni 18 éve tartó karrierjét, a betegsége az életének minden aspektusára kihatott.”

Peluso, aki korábban Londonban élt családjával, 2022-ben úgy döntött, hogy feleségét, lányát és fiát hátrahagyva, az Egyesült Államokba költözik gyógykezelés reményében.