Nyitókép: Országgyűlés Sajtóirodája/Pólya-Pető Dávid

Elismerték a lovasterápiát a térképre feltevő szakembert

Infostart
2022. október 26. 18:26
A Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapta Peter Holzmüller gyógytornász, a magyar lovasterapeuta-képzés kiemelkedő oktatója.

Peter Holzmüller 23 éve vesz részt a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány munkájában mint a magyarországi lovasterapeuta-képzés és továbbképzés tapasztalt oktatója.

A díjra a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat terjesztette fel, amelynek önkéntes orvoscsoportjával rendszeresen jár Erdélybe, gyerekeket szűrni és gyógyítani.

Az állami elismerést Áder János adományozta Peter Holzmüller részére ez év márciusában, a díjat október 21-én vette át Kövér Lászlótól, az Országgyűlés elnökétől.

Peter Holzmüller, a Müncheni Műszaki Egyetem Sport- és Egészségtudományi Karának ügyvezető helyettese 1999 óta áll szakmai kapcsolatban a Gyermekmentő Szolgálattal, illetve az általa alapított Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvánnyal. Azóta meghatározó tagja az oktatói csapatnak: gyakorlatot vezet, vizsgáztat és előadásokat tart a lovasterápia hippoterápia szakágán.

Peter Holzmüller egyszersmind a Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvoscsoportjának is megbízható tagja. Eddig összesen nyolc alkalommal vett részt az erdélyi gyógyító körutakon, ahol mozgásszervi problémákkal küszködő gyerekek szűrésével, kezelésével foglalkozik.

Peter Holzmüller magánéleti szálon is kapcsolódik Magyarországhoz: felesége magyar, és úgy tervezik, hogy a néhány év múlva esedékes nyugdíjazása után az egész család visszajön Magyarországra.