Nyitókép: MTI/AP/PA pool/Victoria Jones

Vita A korona-sorozatról: érzéketlenek III. Károllyal szemben?

Infostart
2022. október 21. 05:45
Az ötödik évad témája Károly és Diana válása: az alkotókat már korábban is bírálták azért, ahogyan a királyi család tagjait ábrázolják.

"Tény, hogy a kilencvenes évek nehéz időszak volt a királyi család számára és III. Károlynak biztosan fájdalmas emlékei vannak erről az időszakról" – nyilatkozott a sorozat alkotója, Peter Morgan a Varietynek.

"Ez ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a történelem rá vagy a monarchiára rossz érzésekkel emlékezik majd. A sorozat egészen biztosan nem ezt teszi. Bennem személy szerint rengeteg empátia van egy az ő pozíciójában lévő férfi, sőt, az egész család irányába. Az emberek megértőbbek és együttérzőbbek tudnak lenni, mint azt gondolnánk" – fogalmazott.

Dianát ebben az évadban Emma Debicki alakítja: a színésznő azt mondta,

tisztában van azzal ő és a stáb minden tagja is, hogy a témát nagy fokú érzékenységgel kell kezelnie

írja a CNN.

"Rengeteg kutatás van a sorozat mögött, ezt a szintű gondoskodást, azt a sok megbeszélést, amit mi végrehajtunk, a néző nem veszi észre. Az én élményem ez a sorozatról: Peter nagyon komolyan veszi a dolgot" – nyilatkozott

Dominic West, aki az akkor még walesi herceg Károlyt alakítja, úgy jellemezte a nehéz időszak történetének elmesélését, mint súlyos felelősséget, amit mindannyian nagyon komolyan vesznek.

A sorozat alkotói azt követően szólaltak meg, hogy a Netflix megvédte a sorozatot, mint "fikciós drámát". Ennek előzménye az volt, hogy John Major volt brit miniszterelnök "káros és rosszindulatú fikcióként" és "egy hordónyi ostobaságként" minősítette saját hivatali idejének ábrázolását.