eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A 28. Sziget fesztiválra érkező fiatal nő az óbudai Hajógyári-szigeten 2022. augusztus 9-én. Az idei fesztivált augusztus 10. és 15. között rendezik meg.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megmérték, milyen hangos a Sziget – íme az eredmény

A kedden késő este elvégzett mérések alapján az előírásoknak megfelelő, a határértéken belüli a Sziget fesztivál zajszintje – tájékoztatott a rendezvény főszervezője.

„A megengedett zajszint a szabályozás alapján 23 óráig 65, utána 55 decibel. A korábbiakhoz képest nem változott a mérés metodikája sem, előbb színpadonként, majd egyszerre valamennyi színpadot megszólaltatva mértük a zajhatást” – mondta Kádár Tamás.

A hangpróbát keddről szerdára virradó éjjel végezték a Duna mindkét oldalán, a III., a IV., valamint a XIII. kerületben. A főszervező elmondta: a fesztiválhoz legközelebb eső Kaszásdűlői lakótelepen jóval a határérték alatt volt a hangerő és a zajszint alacsonyabbnak tűnt, mint a legutóbbi Szigeten, 2019-ben. Ennek szerinte valószínűleg a technológia fejlődése az oka, illetve ma már megoldható, hogy amennyire csak lehet, a színpadok környékén maradjon a zajkibocsátás.

A méréseken Óbudán Kiss László III. kerületi polgármester, Újpesten Déri Tibor IV. kerületi polgármester is részt vett.

A főszervező kiemelte, a három érintett kerületben a fesztivál ideje alatt folyamatosan mérik a zajszintet telepített mérőállomásokon.

„Ezen túl a Sziget által megbízott szakemberek is különböző helyszíneken mérik a zajkibocsátást. Ha esetleg azt tapasztalják, hogy bárhol túllépnénk a megengedett határértéket, akkor azonnal közbe tudunk avatkozni” – tette hozzá Kádár Tamás.

A fesztivál szerdán kezdődik, kedden este már mintegy tízezer ember volt a Szigeten.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×