Nyitókép: MTVA/Zih Zsolt

Robot segítségével tanul újra járni Révész Sándor - videó

Infostart
2022. július 21. 13:42
Sztrókja után lebénult és még a legegyszerűbb mozdulatokat is újra kell tanulnia.

Révész Sándor, a Piramis frontembere márciusban kapott sztrókot, ami során jobb oldalára lebénult. Az énekes most a hagyományosabb gyógytorna mellett egy speciális robot segítségével tanul újra járni, derült ki a TV2 beszámolójából.

„Nagyon tud olyan részeket a lábfejen, a lábujjaknál megmozdítani, meg a láb oldalsó részénél, ami tulajdonképpen művi dolog ilyen értelemben, de ugyanakkor nagyon értékes, mert a gyógyuláshoz és a továbbfejlődéshez nagyon kell” – fogalmazott Révész Sándor megjegyezve, hogy kezdetben furcsa érzés volt a mozgást segítő gép használata.

Az énekes arról is beszélt – a szegedi rehabilitációján az őt meglátogató stábnak –, hogy kislánya miként dolgozza fel a vele történteket: „Természetesen megérti. Tizenkét és fél éves, egy értelmes kislány, aki veszi az adást, de derűsen, mosolyogva, boldogan veszi tudomásul, hogy gyarapodik az erőm. Apa küzd, apa kitartó, úgyhogy ez a motiváció sokat jelent a szívemnek” – mondta.

Révész Sándor úgy érzi, messze még a teljes felépülése, ezért nem is vállalt semmilyen felkérést az idei évre. Mindazonáltal „igyekszem visszatérni”.