Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

"Meg is könnyeztük a cannes-i vastapsot" – exkluzív

Infostart / InfoRádió - Rozgonyi Ádám
2021. július 16. 12:00
Nem számít díjra, mégis reménykedik a sikerben a cannes-i filmfesztiválon versenyző A feleségem története című nemzetközi koprodukcióban forgatott, Enyedi Ildikó rendezte romantikus filmdráma vezető producere. Mécs Mónika szerint erős mezőnyben szerepel az alkotás, és már a részvétel is megtisztelő.

A feleségem története című film túl van az első megméretésen, Cannes-ban először vetítették le a nagyközönségnek.

„Tudjuk, hogy a cannes-i szigorú közönség. Ha unnak egy filmet vagy nem tetszik nekik, akkor kimennek, akár ki is fütyülik, ilyen szempontból nagyon kritikusak. Végigülték a filmet és a végén állva tapsolták nagyon sokáig.

Nagyon megható volt az a szeretet és az a sok gratuláció ami a stáb és felénk áradt a közönségtől.

Meg is könnyeztük, annyira erős élmény volt ez a vastaps” – mondta Mécs Mónika vezető producer.

A szakember felidézte, hogy a forgatás még a járvány előtt zajlott.

„Beszéltünk arról a munkatársaimmal, ha elhalasztottuk volna forgatást, akkor belecsúsztunk volna a Covidba, és az nagyon megnehezítette volna a helyzetünket. Az utómunka viszont a Covid idejére esett, az okozott problémát, ott azért sokáig kellett várnunk. Elég nagy bonyodalmakat okozott átszervezni a munkálatokat.”

A producer azt mondta, nem számít díjra Cannes-ban, de azért titkon reménykedik.

„Mindenfélét hallunk. Nyilván nagyon nagy nevek vannak itt jelen, nagyon erős a mezőny ugyanis másfél év termését válogatták és hívták meg, de azt gondolom, hogy az, hogy itt vagyunk Cannes-ban, az már eleve egy nagyon nagy siker. Ha díj nélkül távozunk, akkor sem leszünk csalódottak.

Az, hogy itt szerepelhetett a film, csodálatos dolog.”

Az Arany Pálmát szombaton adják át, a magyar mozikban pedig szeptember 23-től lesz látható Enyedi Ildikó új filmje. Mécs Mónika reméli, hogy nem tér vissza a járvány, és el lehet kezdeni vetíteni a filmet.

A teljes beszélgetést alább hallgathatja meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Mécs Mónika: "Meg is könnyeztük a cannes-i vastapsot"
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást