eur:
394.17
usd:
369.64
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Elhunyt Robert Hogan

Elhunyt 87 éves korában Robert Hogan amerikai színész, akit a közönség számos tévésorozatban láthatott, köztük a Drót és a Gyilkos sorok című szériában.

Hat évtizedes pályafutása alatt mintegy 150 produkcióban szerepelt. Az 1960-as évektől foglalkoztatták a televízióban. Játszott a Gyilkos sorok, a Gunsmoke, az Esküdt ellenségek és a Drót című sorozatban is.

1933-ban született New Yorkban. Szolgált a hadseregben a koreai háborúban, majd hazatérve a New York-i Egyetemen mérnöknek tanult, de gyenge eredményei miatt inkább úgy döntött, hogy a színészet felé fordul.

Színpadon 1961-ben debütált egy off-Broadway színházban, de még abban az évben Los Angelesbe költözött, ahol a televízióval jegyezte el magát. Karakterszerepeket kapott, gyakran játszott tekintélyt parancsoló karaktereket, katonatiszteket vagy rendőröket.

Robert Hogannál 2013-ban állapítottak meg Alzheimer-kórt, de még öt évig szerepelt tévés sorozatokban. Feleségével, az író Mary Barbera-Hogannel a napokban bekövetkezett haláláig, csaknem negyven évig élt együtt.

Quentin Tarantino legutóbbi, Volt egyszer egy Hollywood című filmjében állított emléket neki: a filmben bejátszott egykori sorozatait nézve dicséri őt a főszerepet alakító Leonardo DiCaprio.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×