eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia

Elhunyt Robert Hogan

Elhunyt 87 éves korában Robert Hogan amerikai színész, akit a közönség számos tévésorozatban láthatott, köztük a Drót és a Gyilkos sorok című szériában.

Hat évtizedes pályafutása alatt mintegy 150 produkcióban szerepelt. Az 1960-as évektől foglalkoztatták a televízióban. Játszott a Gyilkos sorok, a Gunsmoke, az Esküdt ellenségek és a Drót című sorozatban is.

1933-ban született New Yorkban. Szolgált a hadseregben a koreai háborúban, majd hazatérve a New York-i Egyetemen mérnöknek tanult, de gyenge eredményei miatt inkább úgy döntött, hogy a színészet felé fordul.

Színpadon 1961-ben debütált egy off-Broadway színházban, de még abban az évben Los Angelesbe költözött, ahol a televízióval jegyezte el magát. Karakterszerepeket kapott, gyakran játszott tekintélyt parancsoló karaktereket, katonatiszteket vagy rendőröket.

Robert Hogannál 2013-ban állapítottak meg Alzheimer-kórt, de még öt évig szerepelt tévés sorozatokban. Feleségével, az író Mary Barbera-Hogannel a napokban bekövetkezett haláláig, csaknem negyven évig élt együtt.

Quentin Tarantino legutóbbi, Volt egyszer egy Hollywood című filmjében állított emléket neki: a filmben bejátszott egykori sorozatait nézve dicséri őt a főszerepet alakító Leonardo DiCaprio.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×