Nyitókép: https://sites.google.com/site/jankovicsmarcell/

Új rajzfilm készül Toldi Miklósról

Infostart
2020. szeptember 11. 20:45
A Jankovics Marcell által készített sorozatot és egész estés rajzfilmet decemberben láthatják a nézők.

Toldi Miklós egy lobbanékony kamasz, aki ma valószínűleg indulatkezelési tréningekre járna, de mivel a 14. században élt, így maradt a malomkő és a lovagi torna a feszültsége levezetésére. Arany János hőséről szóló történet 700 év után is valódi kalandot ígér a mozivásznon. A Jankovics Marcell által készített Toldi Miklósról szóló sorozatot és egész estés rajzfilmet decemberben láthatják először a nézők – írja a hirado.hu.

"Sokat meditáltam, hogy elvállaljam-e a Toldiról készülő rajzfilmet, hiszen már készült egy rajzfilm Arany János hőséről. Végül azért vállaltam el, mert úgy láttam, egy más perspektívából is meg tudom közelíteni a történetet" – mondta Jankovics Marcell, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke.

Hozzátette, próbált egy „helyes rajzfilmet készíteni a mai gyerekeknek”. Ennek eredménye az lett, hogy a sorozat és az egész estés rajzfilm is egy vidám történet, amelynek csak a végén van egy kis szomorúság.