Nyitókép: Pixabay

Menjen haza moziba, de vegyen rá jegyet is

Infostart
2020. szeptember 1. 17:39
Moziélmény otthon, de igencsak meglepően beszedett jegyárakkal.

A filmipar koronavírus-járvány okozta problémáit kihasználva teremtene új trendet San Franciscó-i székhelyű Xcinex, mely Venue nevű termékével egészen új, és minden bizonnyal drága szintre helyezné mozizást – írja a hirado.hu.

Az új szerkezet a hírek szerint a multiplexekhez hasonlóan működne, ezért a film megtekintése előtt a nézőknek fejenként kell majd jegyet váltaniuk az otthoni „vetítésre”. A filmeket egy jeggyel csak egy alkalommal lehet majd megnézni, a mozikkal ellentéten azonban a filmezést meg lehet szakítani, ha valakinek közben gyors elintéznivalója akad.

Bár a termék „nem végez arcfelismerést”, a kamerái segítségével felméri, hány személy tartózkodik a szobában, majd annak megfelelően szabja meg a megnézni kívánt médiatartalom díjazását. Ha a fizetést követően a vetítés alatt többen tartózkodnak a helyiségben, akkor automatikusan megállítja a filmet, amíg személyek száma meg nem egyezik az online megvásárolt jegyek számával.

A Venue ára az Egyesült Államokban előrendelés esetén jelenleg 60 dollár, a rendszerből kereshető tartalmak árát pedig a forgalmazójuk határozza majd meg. Az ár pedig meghaladhatja egy átlagos mozijegyét.