Zenekari próba – Ákos és zenésztársai a Karanténnaplóban

InfoRádió
2020. május 15. 18:11
A hetente jelentkező Karanténnapló most szombati adásában egy zenekari próbába leshetnek be a nézők, ahol Ákosék hosszú idő után először újra együtt zenélnek, és az elmaradó koncertekért kárpótlásul az év végi Aréna-koncertre invitálnak. A premier szombat este nyolctól az infostarton is élőben látható.

Kovács Ákos a járványhelyzetben is folyamatosan egyedi tartalmakat kínál a rajongóinak a YouTube-on: szerdánként egy-egy koncertfilmjét teszi elérhetővé, szombatonként pedig házi stúdiójából jelentkezik exkluzív felvételekkel. A hétvégi Karanténnaplókban házi zenélés és irodalom váltogatja egymást, most ismét a zene van soron.

"Hosszú idő után először fogadtam a zenekarom tagjait a stúdióban, és a távolság szigorú betartásával végre közösen próbáltunk" – mondta az InfoRádióban az előadóművész, és elárulta, a dobos, Bánfalvi Sándor kicsit korábban érkezett, így vele kettesben is muzsikált.

Ákosék hiába indultak neki az idénynek most is betáblázott koncertnaptárral, a járványhelyzet felülírta az egészet, majdnem minden betervezett előadást jövőre kell halasztani – egy kivétellel.

"Nem akarunk lemondani a közönséggel való találkozás lehetőségéről, ezért meghirdettük a szokásos év végi Aréna-koncertünket december 12-re. Ennek jegyében találkozott a banda a stúdiómban, és az új, már dupla platinalemezes albumról, az Időszigetről játszunk dalokat" – árult el részleteket Ákos a szombat este nyolctól látható adásról. Hozzátette: "olyan szituációba kerülhet a néző, mintha ott lenne velünk a próbateremben, és látja, hogy zajlik egy próbafolyamat".

A többi idei előadásra jegyet váltóknak sem kell aggódniuk, az összes helyszínnel tárgyalnak, és a koncertek nagy többségét meg lehet majd menteni, a már megváltott jegyek a jövő évi időpontokra lesznek érvényesek, illetve vissza is válthatók.

"Ez a furcsa helyzet sok mindenre lehetőséget ad, hogy az ember átértékelje az élet ajándékait és talán a csapásait is. Az emberben ritkán fogalmazódik meg, talán csak egy ilyen különleges helyzetben, hogy hiányoznak a zenésztársak, hogy jó együtt lenni, és hiányzik az értelmes tevékenység vagy a próba" – mondta a felvételről Ákos, és hozzátette, ezzel az érzéssel nincs egyedül. Az adás felvétele után a zenésztársai egyenként felhívták, és ugyanezt mondták. Mind úgy gondolták, ugyan az idei turnéállomások elmaradnak, mégis érdemes volna összejönni gyakrabban.

A zenész beszélt arról is, hogy reméli, a járványhelyzet elmúltával nem ugyanott folytatódik az élet, mint annak előtte. "Az ember teljesen másképp áll az élet lehetőségeihez, a rögösebb szakaszokhoz és a nagy örömökhöz is. Ez a furcsa, korlátos helyzet talán arra tanít minket, hogy érdemes értékelni az életet. Nem véletlenek vagyunk, és az egész lét ajándék. Jó hálásnak lenni, értékelni a meglevőt, az értékes emberi kapcsolatokat az életünkben, amiket egyébként hajlamos az ember készpénznek venni. Talán másképp tekintünk majd egymásra, a lehetőségeinkre és a korlátainkra" – beszélt a reményeiről.

A visszajelzésekből pedig arra következtet, hogy a nehéz időszakban talán tudott segíteni, némi fogódzót nyújtani a Karanténnapló adásaival, mint fogalmazott, "az elképzelésem, úgy érzem, elérte a célját", az emberek szerették, örömmel nézték-hallgatták.

A terveiről annyit mondott, a most szombati adás után egyetlen epizód van még hátra a Karanténnaplóból, ez ismét irodalom lesz: „Exkluzív műsor: egy saját novellát fogok elmondani, amely eddig sehol másutt nem hangzott el."


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ákos - Karanténnapló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást