Nyitókép: MTI/Zih Zsolt

Jordán Tamás aggasztó hírt közölt Törőcsik Mariról

Infostart
2020. május 6. 11:27
A háromszoros Kossuth-díjas színésznő nem hagyja el otthonát, csak telefonon tartja a kapcsolatot, de nagyon legyengült a szervezete.

Utoljára közel egy hónapja mutatkozott a nyilvánosság előtt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze a Nemzeti Színház a költészet napjára készült videójában tűnt fel pár másodpercre, de – kollégáival ellentétben – nem vett részt a Babits-vers előadásában.

A háromszoros Kossuth-díjas művésznő a koronavírus-járvány magyarországi megjelenése óta látogatókat sem fogadhat, egyedül az ápolója van vele, hiszen bőven a veszélyeztetett korban van, ráadásul az egészsége sem tökéletes. Jordán Tamás telefonon tartja benne a lelket, és néhány részletet elárult a 84 éves színésznő egészségi állapotáról – írta a Blikk.

Mint mondta, nagyon legyengült a szervezete, fekszik, felkel, kimegy WC-re, tud mászkálni is, de nagyon gyenge. Jordán szerint ez állandósult állapot, mert az agyvérzésekor, amelybe majdnem meghalt évekkel ezelőtt, elhaltak bizonyos idegek az agyában, görcsben van a jobb keze. "Szellemileg jól lehet vele beszélgetni. Van humora" – mondta a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója egy hosszú, beszélgetős videóban, amit alább lehet megtekinteni.