Nyitókép: AKOS STILLER

A Budapesti Fesztiválzenekar húsvéti meglepetésekkel is készül

Infostart
2020. április 8. 14:03
Az ünnepek alatt Bach Máté-passióját és Mahler „Feltámadás” szimfóniáját teszik közzé, április második felétől pedig minden hétvégén Kakaókoncerttel jelentkeznek.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester megállapodása szerint a Budapesti Fesztiválzenekar állami támogatása idén 1,65 milliárd forint, 2021 és 2024 között pedig évente 2 milliárd forint, míg az önkormányzat évente 240 millió forint támogatást nyújt a Fischer Iván vezette együttesnek.

Erdődy Orsolya, a zenekar menedzser-igazgatója

hatalmas megkönnyebbülésnek nevezte a megállapodást.

„Örülünk annak, hogy több évre biztosított a támogatás, és ez közös megállapodás a főváros és a kormány között.”

Kiderült az is, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar húsvétkor néhány napra felfüggeszti Karanténestjeit, és grandiózus előadásokat vetít le közönségének. Nagypénteken (április 10.) és nagyszombaton (április 11.) egy nemzetközi akció keretében J. S. Bach Máté-passióját osztják meg a Concertgebouw Zenekar előadásában, Fischer Iván vezényletével. Húsvét vasárnap (április 12.), hétfőn (április 13.) és az azt követő kedden (április 14.) pedig Gustav Mahler 2. (Feltámadás) szimfóniáját játsszák le a Budapesti Fesztiválzenekar előadásában, szintén Fischer Iván vezényletével.

A zenekar gondol az otthon ragadt családokra, gyerekekre is, ezért április 18-tól szombatonként 15 órától (ismétlés minden vasárnap) online Kakaókoncerttel jelentkeznek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Erdődy Orsolya
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást