Nyitókép: Pixabay

Szinte ráeresztik a medvéket a látogatókra a fővárosi állatkertben

InfoRádió
2020. január 30. 16:15
Vasárnap derül ki, hogy meglátja-e a medve az árnyékát, milyen hosszú lesz a tél. E népi jóslás köré farsangi mulatságot kerít a Fővárosi Állat- és Növénykert. Hanga Zoltán állatkerti szóvivő mondta el a részleteket az InfoRádiónak.

Csütörtöktől vasárnapig tart a Mackófarsang a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

"Azért mackó a mackófarsang, mert farsangi időszakban vagyunk és a népi időjóslás hagyománya szerint ha február 2-án a medve meglátja az árnyékát, akkor kiderül, milyen hosszú telünk lesz" - magyarázta az InfoRádiónak az intézmény szóvivője, Hanga Zoltán.

Mind a négy nap programokkal várják a közönséget, csütörtökön és pénteken az óvodásoknak és az iskolásoknak kedveskednek, hétvégén pedig a családosoknak.

"Látványetetések lesznek a jegesmedvénél, a barnamedvénél, a kispandánál - más néven vörös macskamedvénél -, de az ormányos medvéknél és olyan állatoknál is, akiknek a nevében nem szerepel a medve szó" - sorolta, külön kiemelve a pingvineket és a fókákat.

Lesz még: ismeretterjesztő programok, maci kvíz, kiflisütés, farsangi báb- és álarckészítés, illetve az állatkertben zajló vadállatmentő programmal is meg lehet ismerkedni.

A két hétvégi napon bábelőadás, mesekoncert, macipofi-arcfestés, mézkóstoló, kürtőskalács-készítés, mackóügyi ismeretterjesztés, rovarászbemutató, és bemutatkoznak a Semmelweis Egyetem mackódoktorai is.

Szombaton és vasárnaptól 13 órától télűző jelmezes felvonulás is indul az állatkert főbejáratától.

A 14 éven aluli, jelmezben vagy játékmackóval érkező látogatók 200 forintért juthatnak be.

RÉSZLETEK ITT.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Mackófarsang - Hanga Zoltán
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást