eur:
394.07
usd:
364.94
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. A felvétel 2017. február 7-én készült a Magyar Nemzeti Filmalap székházában tartott háttérbeszélgetésen.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Elárverezik Andy Vajna vagyontárgyait - itt a tételes lista

Munkácsy-festményektől az ismert Bentley cabrión át lakberendezési tárgyakig és DVD-lemezekig terjed azoknak a tárgyaknak a listája, amelyeket a januárban lehunyt producer vagyonából árversére bocsát a Nagyházi Galéria és Aukciósház.

A galéria honlapjáról derül ki, hogy a karácsonyi aukciók részeként árverezik el, Andy Vajna magyarországi gyűjteményét december 7-én, szombaton, 14 órától. A gyűjtemény magába foglal filmes relikviákat, festményeket és személyes tárgyakat, amelyeket november 23. és december 1-je között meg is lehet tekinteni az aukciósházban.

Az online is elérhető gyűjteményből kiderül, hogy szinte minden magyarországi vagyontárgya kalapács alá kerül. A többek között sógornője, Palácsik Lilla által is készített képeken be lehet tekinteni Vajna egykori budapesti otthonába, és az ott látható bútorok többségére most licitálni lehet. megvehető a filmproducer íróasztala vagy éppen az íróasztallá átalakított rulettasztala (igény esetén egy pókerkészlettel), egy teljes art deco bútorszett – a többsége 100 ezer forint alatti kikiáltási áron.

Vihető a teljes étkészlet (ezüstözött fém evőeszközök 38 ezerért, herendi süteményes 50 ezerért), a thaiföldi szivartartó doboz viszont csaknem tízszer ennyiről indul. Licitálni tárcsával lehet, mint a filmeken, de nagyobb összegek esetén akár telefonon vagy online is.

Kalapács alá kerülnek Vajna bélyeggyűjteményei, kottái, grafikái (például Alan Parkertől, vagy Fábri Zoltántól), licitálni lehet Kovács Margit több kerámiájára (van, amelyik 850 ezer forintról indul), és szerepel a listában Munkácsy Mihály több festménye is. A Krisztus Pilátus előtt című kép 28 millió forintos kikiáltási áron szerepel, amellett eltörpül, hogy Andy Vajna 2007-es évjáratú, Bently Continental GTC kabriójáért, amely 47 ezer mérföldet futott, legalább 10 millió forintot kell ajánlani.

A filmek rajongói rengeteg Vajna-fényképre tehetnek ajánlatot, a többségén világhírű színészekkel, rendezőkkel látható, de vannak legendás filmplakátok, díszkötésű forgatókönyvek, sőt a néhai filmügyi kormánybiztos VHS- és DVD-gyűjteménye is megvásárolható.

A teljes lista itt:

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×