Nyitókép: Pixabay.com

Magyarország elfordul az Eurovíziós Dalversenytől

Infostart
2019. október 26. 14:05
A Dal című hazai megmérettetés 2020-tól másra irányul, mint az európai jelenlét, és mások is lesznek az elvárások: teljesen friss nótával kell jelentkezni, akár tízen is előadhatják, de csak magyar nyelven.

2020-ban Rotterdamban nem vesz részt Magyarország az Eurovíziós Dalversenyben - derül ki az MTVA közléséből, amire most a Blikk hivatkozik.

Az MTVA úgy látja, jobb, ha az eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik; "A Dal nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja, valamint felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain. A koncertlehetőségeken kívül a nyertes előadó kiemelt promóciót kap a Petőfi Rádióban, illetve a zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül".

A mostani A Dal-szériára november 22-ig lehet jelentkezni az adal.hu oldalon, kizárólag magyar nyelvű, 2019. március 1. után bemutatott dalokkal, a produkció során pedig akár tíz fő is részt vehet az előadásban.