Nyitókép: Pro

Krusovszky Dénes: regénnyel lehet megnyerni a közönséget

InfoRádió
2019. május 19. 17:30
Több mint 21 ezeren szavaztak idén a Libri Irodalmi Közönségdíjra, amelyet Krusovszky Dénes költő első regénye, az Amik már nem leszünk sosem nyert.

"Nagyon örülök, nagyon meglepett, mert ezen a tízes listán olyan szerzők voltak, akiknek nagy olvasó- vagy rajongótáboruk van. Azt gondoltam, hogy valaki közülük kapja majd" - mondta Krusovszky Dénes az InfoRádióban a közönségdíj átvétele után. Az eddig elsősorban versekkel és novellákkal jelentkező szerző úgy véli, az irodalomban van egyfajta távolság az író és az olvasó között, és ritka alkalom, amikor a közönség is elmondhatja a véleményét, mint a mostani közönségszavazáson.

Krusovszky Dénes, akinek ez az első regénye, úgy látja, prózával könnyebb áttörni az ingerküszöböt, sőt szerinte a regény az, amelynél a leginkább ki tud alakulni kapcsolat az író és az olvasó között.

"Az én regényem talán azzal nyert meg sok olvasót magának, hogy mai környezetről szól, a mai Magyarországról, és olyan hétköznapi szereplők vannak benne, akikkel könnyű valamilyen viszonyba kerülni. Sokan mondták, hogy nem szimpatikus nekik a főszereplő, mégis tovább olvasták, mert kíváncsiak voltak, hogy ez a fiú mit fog csinálni néhány száz oldallal később. Ez a viszony, az olvasói belehelyezkedés a regénynek a sajátja" - mondta a közönségdíjas.

Már újabb regényterve is van, de egyelőre más foglalkoztatja. "Három év verselfojtása váratlan módon feltört egyszer csak, ezért úgy néz ki, hogy a következő szépirodalmi kötetem egy verseskötet lesz" - mondta, de hozzátette, az új regényterve is az előkészítési szakaszban van.

"Nagyon jó élmény volt ennek a regénynek a megírása, már akkor biztos voltam benne, hogy ezt folytatni akarom. Most azt is látom, hogy majd milyen irányban" - fejtette ki Krusovszky Dénes.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Libri irodalmi közönségdíj - Krusovszky Dénes
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást