INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

máté bence

természetfotó

szent istván tér

Érdeklődő Máté Bence természetfotós egyik képét nézi a szabadtéri kiállítás megnyitója napján Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren 2019. március 13-án. Az elmúlt húsz év képanyagából válogatott, mintegy hatszáz természetfotóból álló tárlat célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem és a még védhető értékek fontosságára.

Akár világ körüli turnéra is indulhatnak Máté Bence természetfotói

A Szent István téren látható szerdától Máté Bence világhírű természetfotós szabadtéri kiállítása, amelyen 333 négyzetméter üvegfelületen összesen 623 fotót tekinthetnek meg az érdeklődők. A tárlat anyagát év végéig 8 magyarországi nagyvárosban láthatja majd a közönség.

Különleges kiállítást láthatnak a pesti Szent István téren járók szerdától, Máté Bence világhírű magyar természetfotós alkotásait lehet látni.

Mint Máté Bence az InfoRádiónak elmondta, a kültéri installáció élvezeti értéke naplemente után a legnagyobb, mivel a képeket hátulról világítják meg.

"Olyan, mintha az ember egy óriási diafilmet nézne, mindezt 333 négyzetméteren teheti meg, 623 képet láthat"

- újságolta a természetfotós.

Máté Bence 20 éve foglalkozik természetfotózással, azóta 56 országban járt, közel 30 ország képei pedig láthatóak is most a Szent István téren. A képek 40 százaléka viszont itthon készült.

A természetfotós elmesélte: többször van úgy, hogy egy-egy jelenséget nem ideális körülmények között, fényekkel, háttérrel lát először, de ha ezeket technikailag tökéletesen szeretné dokumentálni, az sokszor

több év munkája.

Máté Bencének nincs kedvenc fényképe, de aki kilátogat a térre, az képet kap a fotós ízléséről. Ha mégis választania kell, akkor a téren álló nagy képeit találja a legérdekesebbeknek.

Budapest után vidéki "turnéra" indul az összeállítás, majd a 8 városos utazást követően, ha van rá érdeklődés, még egy évet itthon marad az anyag, de Máté Bence már tud kínai érdeklődésről, amit ki is szolgálhat.

Úgy gyártották le a kiállítást, hogy a képek strapabírók, jól lehet szállítani őket, akár évekig is csodálhatja a nagyközönség - elsősorban a magyar élővilágot

- Máté Bence képein keresztül.

Szerinte minél jobban beleássa magát az ember a természetbe, annál jobban rájön, hogy milyen ismeretlen az számára. Mégis azt gondolja, természetfotósként a természetben sokkal kevesebb veszéllyel jár a munkája, mint a városban.

Úgy érzi, a mai viszonyok között az ő tevékenysége már alig múlik a technikán olyan értelemben, hogy ő nem is köteleződik el munkája során egy-két márka mellett, "könnyen lehet nagy sikerélményekhez jutni".

A kiállítás Budapesten április 1-ig látogatható.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Máté Bence természetfotós kiállítása
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018