eur:
395.68
usd:
372.06
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Lady Gaga amerikai énekesnő, Jada Pinkett Smith amerikai színésznő, Alicia Keys amerikai soulénekes, az est háziasszonya, Michelle Obama, Barack Obama volt amerikai elnök felesége, a díjkiosztó gála meglepetésvendége és Jennifer Lopez amerikai énekesnő (b-j) a Grammy-díjak 61. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Staples Centerben 2019. február 10-én.
Nyitókép: MTI/AP/Matt Sayles

Különleges szerepet vállalat és elvitte a show-t a volt first lady

Michelle Obama váratlanul feltűnt a színpadon a 61. Grammy-díjkiosztó gála nyitó pillanataiban, ahol zajos üdvözléssel fogadta őt a sztárokkal zsúfolt nézősereg.

A vasárnap este Los Angelesben tartott díjkiosztó háziasszonya, Alicia Keys azzal indította a műsort, hogy a színpadra hívta az Egyesült Államok korábbi first ladyjét, Lady Gagával, Jada Pinkett Smithszel és Jennifer Lopezzel egyetemben, hogy személyes élményeiket felidézve mondják el, miképp változtatta meg az életüket a zene, és erősítette meg őket női mivoltukban.

A csillogó, ezüst színű ruhát viselő Michelle Obama megszólalásakor szavait egy kis időre elnyomták az ünneplő bekiabálások és a megjelenését fogadó viharos taps.

"A Motown (stílushoz tartozó) felvételektől kezdve, amelyeket rongyosra hallgattam a Southside-on, a Run the World dalaiig (Beyoncé lemeze), amelyek energiát adtak

nekem az elmúlt évtizedben, a zene mindig segített abban, hogy elmondjam a történetemet"

- fogalmazott az 55 éves Obama, Chicago déli városrészére utalva, ahol felnőtt. "Akár a country zenét szeretjük, akár a rapet vagy a rockot, a zene segít abban, hogy kifejezzük magunkat, a méltóságunkat és a bánatunkat, a reményeinket és az örömeinket. Hozzájárul ahhoz, hogy meghalljuk egymást és meghívjuk egymást az otthonunkba" - fogalmazott a volt first lady.

Michelle Obama jelenleg bemutató körutat tart, hogy népszerűsítse Így lettem (Becoming) című memoárkötetét, amelyet világszerte 28 nyelven jelentettek meg. A korábbi first lady egy hónappal azután írt alá szerződést a Penguin Random House kiadóval egy könyv megírásáról és publikálásáról, hogy férje, Barack Obama 2017 januárjában betöltötte kétszer négy évig tartó elnöki mandátumát.

Ami a díjakat illeti,

a rapper Childish Gambino rendőri brutalitásról és rasszizmusról szóló száma, a This is America kapta az év dalának járó elismerést Los Angelesben.

Jelölték még a díjra az All The Stars-t a Kendrick Lamar & SZA-tól, a Boo'd Up-ot Ella Maitől, a God's Plan című dalt Drake előadásában, Shawn Mendes In My Blood című slágerét, a The Joke-ot Brandie Carlile-tól, a Shallow-t - Lady Gaga és Bradley Cooper duettjét, valamint a The Middle-t, Zedd, Maren Morris & Grey dalát.

Dua Lipa brit énekesnő kapta az év legkiemelkedőbb új előadójának járó díjat.

Az electro-pop műfaj 23 éves énekes-szerzője 2016-ban mutatkozott be Hotter than Hell című felvételével, később pedig az amerikai Top 100-as slágerlistára felkerült Blow Your Mind (Mwah) című dalával vált híressé. A kategória jelöltjei között volt még a Chloe x Halle duó, Luke Combs, Greta Van Fleet, a H.E.R., Margo Price, Bebe Rexha és Jorja Smith.

Kacey Musgraves country-énekesnő Golden Hour című lemeze kapta az év albumának járó elismerést.


A kategória jelöltjei között volt még Cardi B lemeze, az Invasion Of Privacy, Brandi Carlile albuma a By The Way, I Forgive You, Drake-től a Scorpion című lemez, a H.E.R - H.E.R előadásában, Post Malone Beerbongs & Bentleys című albuma, Janelle Moáe-től a Dirty Computer, valamint a Black Panther: The Album, Music From And Inspired By (vagyis a Fekete párduc című film zenéjét tartalmazó album).

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×