Nyitókép: Müpa.hu

Indiai vendéget vár a Müpába a Muzsikás

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda
2018. december 26. 16:29
Mint minden évben, idén is lesz Muzsikás karácsony. A 45 éve alakult Muzsikás együttes a Müpában ad koncertet december 28-án. Petrás Mária és Kacsó Hanga mellett a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes, Fülei Balázs zongoraművész és egy különleges indiai formáció is a vendégük lesz.

A Muzsikás idén 45. születésnapját ünnepelte, ami az együttes vezetője, Hamar Dániel szerint "kimondani is szörnyű, vagyis inkább csodálatos". Ha szerinte egy zenekar ilyen sokáig együttmarad, akkor van valami olyan közös összekovácsoló erő, ami minden konfliktuson felül áll, ez pedig a népzene szeretete.

"Idén is, mint minden évben, a gyerektáncházak és az iskolai énekórák mellett voltak nagykoncertjeink, idehaza és külföldön. Az idén is volt jónéhány olyan koncert, ahol a színpadon találkozott a komolyzene és a népzene, és mi képviseltük a népzenét" - újságolta Hamar Dániel.

Az év egyik legemlékezetesebb fázisa volt, amikor Indiában játszhatott a Muzsikás, Calcuttában pedig egy olyan, lenyűgöző zenét játszó együttesre bukkantak, hogy minden követ megmozgattak, hogy idehozzák őket a Muzsikás karácsonyra a Müpába.

"Egy egy hölgyből és három kísérőből álló zenekarról van szó, és egy olyan műfajban játszanak, amely nevének az a jelentése, hogy az ember célja eljutni az Istenhez; a bennünk lévő lélek van kapcsolatban az Istennel, amihez el szeretnénk jutni" - ecsetelte Hamar Dániel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Muzsikás karácsony - Hamar Dániel
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást