Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Hogy lehet halálhírt hitelesen közölni színpadon?

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda
2018. december 13. 18:21
Ez a kérdés foglalkoztatta Pass Andreát, amikor megírta az édesapja betegségéről és elmúlásáról szóló darabját. Az Eltűnő ingerek főszerepét Hajdu Szabolcs játssza, a bemutató pénteken lesz a Trafóban.

"Attól függetlenül, hogy nagyon fáj, és feldolgozhatatlan, mégis csak egy alkotó ember vagyok, akit mindig a kihívás izgat" - mondta az InfoRádiónak Pass Andrea író, rendező a személyes ihletettségű, Eltűnő ingerek című darabról, amit pénteken mutatnak be a Trafóban, Hajdu Szabolcs főszereplésével.

Pass Andreának tavaly nyáron támadt az az ötlete, hogy színre vigye édesapja elvesztésének folyamatát. Mindenképpen ki akarta próbálni, mert szerinte

a közönségnek is fontos ez a téma; a betegségekhez való hozzáállásunk gyerekcipőben jár.

Mint az írónő elmondta, színpadra állításkor igyekezett elrugaszkodni a történet személyességétől, épp azért, hogy eljusson a nézőkhöz.

A jelenetek mint egy furcsa sejtburjánzás szülik egymást a színpadon.

A haldoklót magát játssza Hajdu Szabolcs, aki az írónő szerint nagyon jó választás volt, nem kíméli magát és a dolgok mélyére megy.

Az írónő arról is beszélt, hogy a darab megírása, próbálása hozzásegítette ahhoz, hogy személyesen bátrabban nézzen szembe az elmúlással.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Pass Andrea új darabja Hajdu Szabolccsal
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást