A szándékosság és a véletlen szerepének vizsgálatára vállalkozik egy kiállítás

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda
2018. november 13. 21:16
A Rugógyár Galéria új kiállításán az alkotói szándékosság és a véletlen szerepe kerül a középpontba két olyan művész munkáin keresztül, akiknek náluk láthatják először együtt a munkáit. Cseke Szilárd és Wolsky András közös érdeklődési területe a képalkotási folyamatban megtapasztalható véletlen szerepének vizsgálata az eltervezett koncepció kivitelezése közben.

A két művész egyaránt a nonfiguratív, ismétlődő struktúrákból építkező festészet vizuális nyelvét kutatja, elemzi műveiben – mondta az InfoRádiónak a kiállítás kurátora. Iványi-Bitter Brigitta hozzátette: míg Cseke Szilárd munkáit intermediális kutatás mozgatja, őt az érdekli, hogy a különböző anyagok hogyan viselkednek a vásznon, illetve hogyan mutatnak különböző darabok egy térinstallációban, addig Wolsky András kizárólag akrill festékkel dolgozik vásznon, az aritmetikai rendszerek és a színkombinációk határozzák meg a munkásságát 25 éve.

Egy-egy kiállított életműrészletet megfigyelve „kirajzolódik, hogy mik azok a rendszerek, struktúrák, amik megjelennek minden egyes képen” – emelte ki Iványi-Bitter Bettina. Így lehet látni, hogy Cseke Szilárdot a vertikális ritmusok, valamint a gömbök ritmusának sebességérzete, Wolsky Andrást pedig a különböző színű és kis elmozdulású geometrikus rendszerek által keltett érzetek érdeklik.

A kiállítást december 8-ig minden héten keddtől csütörtökig nézhetik meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A szándékosság és a véletlen szerepének vizsgálatára vállalkozik egy kiállítás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást