Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Palya Bea elvált, és minden megváltozott

InfoRádió
2018. szeptember 16. 11:24
Hazatalálok címmel született meg Palya Bea új lemeze, amely saját válása traumáját dolgozza fel és önmagunk szeretetéről is szól.

Palya Bea élete alaposan átalakult, elvált a férjétől, a gyermekei apjától, és mint az InfoRádióban elmondta, ez a folyamat nagyon sok fájdalommal és szomorúsággal járt, ugyanakkor nagyon felemelővé is vált az elmúlt nyolc-kilenc hónap, mert "kihordta a saját válását". Meg egy kicsit másokét is, mert rengeteg interjút készített nőkkel, férfiakkal, kisgyerekekkel, és azt találta, hogy valójában nincsenek elmondva a történetek. Ezért amit tudott, elénekelte.

"Magamat ölelem - ez háromszor is előfordul a dalokban. Az önszeretetről szól. Amikor válunk, akkor sérülünk, lehullik rólunk egy réteg, és valami mássá válunk. Az egész folyamat azt jelentette, hogy a belső gyermeki önmagamat hogyan tudom a felnőtt lényemmel átölelni" - mondta a lemezkészítés hátteréről.

Az énekesnőnek nemcsak az élete, hanem a zenekara is átalakult. Lisztes Jenő az új cimbalmos, aki legutóbb a Royal Albert Hallban játszott a Fesztiválzenekarral, Orbán György az új bőgős, és maradt a csapatban Czirják Tamás a dobnál, Szokolay Dongó Balázs, aki hosszú évek óta zenél együtt Palya Beával, a fúvós hangszereken és Gerzson János fúvós, ütő- és pengetős hangszereken.

"Ez az öt férfi volt az, aki az én női szemszögemet kiegészítette, segítette ezt az alkotói folyamatot" - mondta Palya Bea. Az új lemez bemutatója december 14-én lesz az A38 hajón, de addig folyamatosan jelentetik meg a dalokat az interneten. A Hazatalálok című dalhoz készült egy videoklip is, amely már elérhető szintén az interneten.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Palya Bea új lemeze
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást