INFORÁDIÓ 
2018. november 21. szerda
Olivér

törőcsik mari

vecsei h. miklós

színház

sztalker csoport

Vecsei H. Miklós a színpadra csábította Törőcsik Marit

Vecsei H. Miklós a színpadra csábította Törőcsik Marit

Infostart

A Nemzet Színésze közel két év kihagyás után vállalt színészi munkát, a nézők azonban csak a hangját hallhatják.

Törőcsik Mari hosszabb ideje lábadozik betegsége után, többször kezelték kórházban, de már velemi otthonában erősödik, sőt a település díszpolgárának is megválasztották, és az elismerést személyesen vette már át.

A színpadi visszatérése többször is szóba került, korábban az Oscar-jelölt rendező-operatőr Koltai Lajos ke­reste meg a színésznőt, hogy játssza el a Broadwayn nagy sikert aratott A mágikus gondolatok éve című monodrámát Szombathelyen. A 81 éves színésznő először igent is mondott, de egyelőre az állapota nem teszi lehetővé egy ekkora művészi feladat teljesítését, nem érez ma­gában elég erőt, hogy estéről estére egy másfél órás darabot elvigyen a hátán.

Nemrégiben azonban Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyászky Attila kereste fel a színésznőt, aki a tervek szerint a két színész édesanyját fogja alakítani Faulkner Míg fekszem kiterítve című művének színpadi változatában - írja a Bors.

A történet szerint az anyának egy kívánsága van öt fiához, hogy együtt vigyék ki a koporsóját a sírjához, ha meghal. A dolog pikantériája, hogy Törőcsik csak hangban lesz jelen a színpadon.

– Még nem készítették el velem a felvételt, de beszéltünk róla a fiúkkal. Nagyon szeretem őket és nagyon tetszik a megkeresés. Ha olyan állapotban vagyok, akkor megcsinálom, de ezt csak később tu­dom biztosan megmondani – mondta a színésznő. Az előadást a tervek szerint a Sztalker Csoport virtuális társulata az Ördögkatlan Fesztiválon, majd augusztus 9-én a Szentendrei Teátrumban mutatja be.

Nyitókép: Zih Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018