Nyitókép: Hatszin.hu

Isten a pszichológusnál - Gryllus Dorkával készül a Gólem Színház új premiere

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda
2018. május 29. 20:50
Jaj, Istenem! címmel mutatja be Anat Gov kortárs izraeli szerző drámáját a héten a Hatszín Teátrum. A darab egy groteszk felvetésen alapul: mi történik, ha Isten úgy érzi, jól jönne neki egy pszichoterápia? Az előadást a Zsidó Művészeti napok keretében állítja színpadra Borgula András. Az egyik főszereplő Gryllus Dorka.

“Istenem, maga nem halt meg…csak nagyon beteg." Ez a hivatalos diagnózisa? - kérdez vissza a kanapén ülő Isten az őt megvizsgáló pszichológustól.

Anat Gov izraeli szerző isteni komédiájában azonban nem az a legmeghökkentőbb, hogy a mindenható jön el látogatóba, hanem az, hogy egyáltalán nem szimpatikus.

Gryllus Dorka színművész a darab kapcsán az InfoRádiónak elmondta, ő játssza az Istent fogadó pszichológust. " Istennek problémája van, és elkezdődik egy furcsa terápia, két ember beszélgetése" - mondta a színművész.

A darabban sok filozófiai felvetés van, hogy mit gondolunk önmagunkról, Istenről, milyen a saját viszonyunk Istenhez, szükségünk van-e Istenre. Sok kérdést humoros módon, kicsit realista, de azért inkább abszurd módon dolgoz fel a darab - mesélte Gryllus Dorka.

"A pszichológusnőben van egyfajta érzékenység, és empátia másokkal szemben, és közben próbálja az életét menedzselni a gyereke és a szakmája között" - tette hozzá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Isten a pszichológusnál - Gryllus Dorka
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást