Nyitókép: starwarsmedia.hu

Látványos űrhajsza a fiatal Han Solóval, izlandi vígjáték és magyar rövidfilm - moziajánló

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda
2018. május 24. 14:10
A héten debütál a magyar mozikban egy újabb Star Wars-történet, ami Han Solo múltját meséli el. Érkezik még egy izlandi vígjáték, amely előtt egy kiváló magyar kisfilmet vetítenek.

Tovább bővült a Star Wars univerzum, a most mozikba kerülő epizód az Ezeréves sólyom vagánya, Han Solo fiatalkoráról mesél.

A Solo: Egy Star Wars-történet című opust sem sikerült két óra alá szorítani, de az első kritikák szerint kalandos, fordulatos történet született, amely csupán néhány elemében idézi meg a Star Wars-univerzumot. A legtöbb recenzió arra is kitér, hogy nem látszik a végeredményen a sok pótforgatás és a rendezőcsere, és bár sokan nem bíztak a Harrison Ford ifjúkori változatát játszó Alden Ehrenreichban, a cikkek szerint az alakítása elég jól sikerült.

A héten debütál a magyar mozikban az izlandiak Oscar-jelölt alkotása, a A fa alatt című vígjáték. A történet egy a tornácra árnyékot vető fa miatt súlyosan megromlott szomszédi viszonyt boncolgat, amelyben egyre durvább eszközökkel esnek egymásnak a valaha normális kapcsolatot ápoló családok.

A kritikusokat nem győzte meg különösebben a film, de ha szeretik a fekete humort és az északi alkotásokat, akkor érdemes megnézniük.

Előtte egy kiváló magyar rövidfilmet vetítenek. Az Aki bújt, aki nem a 6. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon már ment, és a kritikák érzékeny és lenyűgöző alkotásként emlegették Schwechtje Mihály rövidfilmjét, amely egy leszakadó, szegénységben élő falu gyerekeiről mesél.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Heti moziajánló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást