Protestáns Tavasz, színes programokkal

Infostart / InfoRádió - Domanits András
2018. április 24. 16:41
Május végéig Protestáns Tavasz címmel tart rendezvénysorozatot a budapesti Németajkú Evangélikus-Református Egyházközség a Hold utcai református templomban.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megtartja rendezvénysorozatát a budapesti Németajkú Evangélikus-Református Egyházközség. A programnak két célja van: érdeklődésre számot tartó közéleti, kulturális eseményeket, beszélgetéseket, koncerteket szervezzenek a gyülekezet otthonában, valamint olyanokat is megszólítsanak, akik más alkalmakkor nem járnak templomba – közölte Farkas Anikó presbiter, a programsorozat szervezője.

Az idei Protestáns Tavasz keretében többségben vannak a zenei programok, részben azért, mert tavaly adták át az új orgonát a Hold utcai templomban. Ezek a rendezvények népszerűek, látogatottak – fejtette ki a szervező.

Nagy érdeklődés kísérte az Örök tél című játékfilm vetítését két alkalommal is, amely után a szereplőkkel, alkotókkal tartottak beszélgetést.

Május 5-én a Gryllus testvérek tartanak műsort, szóban és zenében, míg május 10-én a vallási tolerancia lesz a témája Bogárdi Szabó István református püspök, Lánczi András filozófus, Schanda Balázs jogtudós és Balog Zoltán miniszter beszélgetésének.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Protestáns Tavasz - Farkas Anikó
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást