eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Döbbenetes csalás: hihetetlen összeggel nyúltak le egy országot, filmes cég is érintett

Döbbenetes csalás: hihetetlen összeggel nyúltak le egy országot, filmes cég is érintett

Egy gazdaságfejlesztési alapból fedőcégek révén és részben amerikai bankokon keresztül - több mint 3 milliárd dollárt loptak ki többek között repülőket és Van Gogh-festményeket vásárolva.

Amerikai ügyészek szerint egy, a Najib Razak malajziai miniszterelnök által 2009-ben létrehozott gazdaságfejlesztési alapból (1MDB) - fedőcégek révén és részben amerikai bankokon keresztül - több mint 3 milliárd dollárt loptak ki nagy értékű New York-i és kaliforniai ingatlanokat, luxustermékeket, Monet- és Van Gogh-festményeket és repülőgépet vásárolva, valamint a Martin Scorsese rendezte Wall Street farkasa című film finanszírozásával.

2016 júliusában a svájci szövetségi hatóságok lefoglalták a sok millió dollárt érő Monet- és van Gogh-műveket a nemzetközi akció részeként. A Leonardo DiCaprio főszereplésével készült Wall Street farkasa című 2013-as hollywoodi filmdráma finanszírozása ügyében pedig polgári per indult a filmet jegyző Red Granite Pictures produkciós cég ellen, amelynek egyik társalapítója Razak mostohafia volt.

Az ügyészség és a Red Granite Pictures Inc. közötti megállapodást csütörtökön hagyták jóvá a Los Angeles-i kerületi bíróságon - értesült az AP.

A megállapodás kitér a Los Angeles-i székhelyű Red Granite Pictures két másik filmjének, a nyomozók szerint ugyancsak 1MDB-s pénzből finanszírozott Dumb és Dumber kettyó, valamint a Megjött apuci! című filmekhez kötődő jogok és vagyontárgyak lefoglalására.

A produkciós cég közleményében azt írta, örül, hogy végre maga mögött tudhatja az ügyet és a filmkészítésre koncentrálhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×