eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Herendi Gábor szerint nem szabad komolyan venni a filmjét

Herendi Gábor szerint nem szabad komolyan venni a filmjét

A héten kerül a mozikba a Valami Amerika harmadik része. Herendi Gábor rendező azt mondta: arra törekedtek, hogy az új résszel se rontsák el az első két epizód körül kiépült kultuszt. Többen azonban kritizálták a film humorát.

Herendi Gábor, a Valami Amerika 3 rendezője az InfoRádiónak azt mondta, igyekeztek a jól bevált recepteket újra használni, amelyek már működtek az előző részekben is. Hozzátette, a harmadik részben is visszatérnek a korábban megismert karakterek, és természetesen új szereplők, népszerű színészek is feltűnnek. 

A történet kialakításakor az is szempont volt, hogy miként lehet ezt a sok szereplőt összehozni egy helyre. A választás a börtönre esett, ahova Alex (Szervét Tibor) ármánykodása miatt kerülnek, és ahol boldogulnia kell a főszereplő három testvérnek.

Herendi Gábor szerint nem szabad komolyan venni a filmjét

Tamás (Pindroch Csaba), Ákos (Szabó Győző)és András (Hujber Ferenc), a balek testvérek újabb komikus helyzetekbe kerülnek egy rejtélyes, milliókat érő, lopott bélyegért folyó hajsza miatt, ami két rivális maffiabanda között zajlik, és aminek végül a tétje a fiúk sorsa.

Mennyit enged a humor?

A rendező szerint a vígjáték műfajához hűen parodisztikus karaktereknek nem a céljuk, hogy bárkit megbántsanak, annak ellenére sem, hogy több kritika is kifogásolta a film humorát és karakterábrázolását. „Ez egy vígjáték, és nálam »píszíbb« ember nem nagyon kell, azt gondolom, hogy semmi bántó dolog nincs benne. Természetesen Oroszlán Szonja karaktere mindig a »szőke nőt« testesítette meg, és még sorolhatnám. Ettől vígjáték egy vígjáték, hogy ezek a figurák nem valódiak, hanem elrajzoltak” – mondta a rendező a filmet ért kritikákra reagálva.

Herendi Gábor hozzátette,

a humorban és az elrajzolt karakterekben nincs semmi bántó, csak a nevetést szolgálják,

aki azonban komolyan veszi a filmet, „az magára vessen”.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×