eur:
393.81
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Különleges színpadi kísérlet a Müpában

Különleges színpadi kísérlet a Müpában

Két darabot egy közös estén mutatnak be a Müpában. A két iker-előadást Káel Csaba rendezésében láthatják az érdeklődők, mindkét művet a világhírű Eötvös Péter vezényli.

Eötvös Péter Senza Sangue című operáját Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című egyfelvonásos operájával mutatják szombat este a Müpában. Mindkét mű egy férfi és nő találkozásáról szól, de zeneileg és a történet tekintetében is nagyon eltérő operákról van szó, noha Eötvös Pétert a Bartók-darab inspirálta.

Káel Csaba, a darab rendezője, a Müpa vezérigazgatója az InfoRádiónak azt mondta, hogy az előadás a terjedelmében egy afféle „mini Bűn és bűnhődés”, amely a végkicsengésében a megbocsátásról szól. A történet atmoszféráját el lehetne helyezni a spanyol polgárháborúba, vagy Dél-Amerika bármelyik konfliktusos országába is.

Különleges színpadi kísérlet a Müpában

Hozzátette, hogy filmszerű előadásról van szó, amely hét jelenetet ölel át, leginkább a neorealizmus jellemzi, ehhez filmvetítést is használnak.

Káel elmondta, hogy A kékszakállú herceg várát 2016-ban még Kocsis Zoltánnal mutatták be a Müpában. „A hét ajtót egy olyan szövevényes hálóként próbálja feltárni, amely egy férfi belsejére utal.

Tulajdonképpen azt a folyamatot szeretné bemutatni, ahogy a nő a férfi agyából a szívéig próbál eljutni”

– mondta Káel Csaba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×