eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Kedvező áron mozizhat vasárnapig

Kedvező áron mozizhat vasárnapig

Szabó István tiszteletére, Bizalom című filmjének digitalizált és felújított változatának vetítésével nyílik meg ma este a 4. Magyar Filmhét. Csütörtöktől szombatig a Corvin moziban 150 film pereg majd, melyekre a közönség kedvezményes, 500 forintos áron válthat jegyet.

A Bizalom volt Szabó István és Koltai Lajos első közös alkotása, amelyet a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjra is jelöltek. Ma este digitális, felújított változatban kerül a közönség elé – hangsúlyozta Novák Emil, a Magyar Filmakadémia Egyesület elnöke. Az 4K felbontású változatát múlt héten fejezte be Koltai Lajos. A Mephistót is felújították idén, ezt a Cannes-ban fogják bemutatni – tette hozzá az egyesület elnöke.

Tavaly több mint 1,3 millió ember váltott jegyet magyar filmre, és a bemutatott 18 nagyjátékfilm közül számos százezres nézettséget túllépő közönségkedvenc lett. A Filmhéten összesen 150 alkotást vetítenek a Corvin moziban – köztük korábban csak a televízióban sugárzott filmeket – mondta Novák Emil. A rendezvény keretei között kizárólag magyar alkotásokat lehet látni, nem csupán játékfilmeket vetítenek, hanem a magyar mozgóképkultúrából is mélyen merítenek. Olyan főiskolás és kezdő filmesek is bemutatkoznak, akikkel eddig nem találkozhatott a moziközönség – hangsúlyozta az elnök.

A Magyar Filmdíjak ünnepélyes díjátadóját egy hónap múlva, március 11-én tartják – vasárnap jelentik be a jelölteket. Az elismerésre nevezett alkotások közül a Filmakadémia tagjaitól legtöbb szavazatot kapott filmek és alkotók összesen 23 kategóriában versenyeznek majd. A tervek szerint a jelölt filmekből több vidéki városban tartanak majd vetítéseket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×