eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Elmosódott a vidéki és a fővárosi színházak közötti távolság

Elmosódott a vidéki és a fővárosi színházak közötti távolság

A budapesti színházi bemutatók nagyobb publicitást kapnak és jobban menedzseltek azáltal, hogy a kritikusok gyakrabban formálnak róluk véleményt, mint a vidéki bemutatókról - mondta Gáspár Sándor, aki testvérével, Gáspár Tiborral az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.

Egy színházi társulatot a vezetés tehet igazán erőssé – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gáspár Sándor, a székesfehérvári Vörösmarty Színház színésze.

Hozzátette: a vezetés választja ki a munkatársakat, és egy jó ízlésű, eltökélt, elhivatott vezetés ennek jegyében állítja össze a színészgárdát, a műszakot, a kiszolgáló személyzetet.

Gáspár Sándor szerint mára valamennyire összemosódott a vidéki és a fővárosi színházak közötti tagoltság.

A színművész arról is beszélt, hogy az internet, a közösségi média jóvoltából a hírek ma már éppen olyan gyorsan röpülnek az ország különböző pontjai között, mint korábban Budapesten, tehát ilyen különbségek nincsenek.

Ugyanakkor azt érzékelem, hogy a budapesti bemutatóimról több kritika jelenik meg - mondta.

Gáspár Sándor hozzátette: az olykor mostoha sorsú kritikusoknak is utazni kell és sokszor pénzbe kerül vidékre utazni egy-egy bemutató kedvéért. A pesti előadások ugyanakkor jobban menedzseltek, már azáltal is, hogy véleményt formálnak róla.

Testvére, Gáspár Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház színésze hozzátette: a színház vezetése gondoskodik arról, hogy a kritikusok a fontosabb bemutatókra elutazhassanak.

Én azt veszem észre, hogy a felhajtás nagyobb egy budapesti bemutató körül - mondta Gáspár Tibor. A promóció sokkal fontosabb, például 12-15 helyen jelenik meg velünk interjú az Ibsen-bemutató alkalmából - tette hozzá.

Gáspár Sándor és Gáspár Tibor a Centrál Színházban Ibsen Kísértetek című drámájában Alföldi Róbert rendezésében ezúttal egy színpadon is látható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×