eur:
393.87
usd:
364.75
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Világhírű énekesekkel mutatnak be operákat a Müpában

Világhírű énekesekkel mutatnak be operákat a Müpában

Az Operaház felújítása miatt több nagyszabású produkciót a Művészetek Palotájában mutatnak be.

Másfél évig, amíg az Operaházat felújítják bizonyos darabokat egészen biztosan nem tudnak játszani, ezért három napon keresztül, három produkciót mutatnak be az Operaház előadásában a Művészetek Palotájában (Müpa), árulta el Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója az InfoRádiónak. 

A főigazgató a Művészetek Palotájának  vezérigazgatójával,  Káel Csabával egyeztetett, hogy az Operaház társulata önálló eladásaival léphessen fel a meghívott művészei társaságában. Ókovács elmondta, hogy ezekre az estékre

különleges eladásokat terveznek, azaz különleges énekeseket kértek fel, hogy vegyenek részt verdi Otellójában, Strauss Az árnyék nélküli asszonyában, illetve Puccini Turandot című operájában. 

Az Otellóban Aleksandrs Antonenko énekli a címszerepet, akit „a világ első számú Otellójának” tartanak. „Tavaly énekelt volna a mi estélyünkön az Operaházban, de megbetegedett, tehát végül ez lesz az első magyarországi fellépése” – mondta a főigazgató. 

„Johan Reuter már járt nálunk, énekelt Richard Strauss Arabellájában Mandrykát, de az Az árnyék nélküli asszonynak ezt a roppant szólamát, Barak szerepét még nem énekelte nálunk” – mondta Ókovács Szilveszter. Hozzátette, hogy a harmadik előadásban a Turandotban Stuart Neill lép színpadra, egy olyan tenorista, aki korábban már fellépett Magyarországon.

„Determinálja a fizikuma, hogy miben tud fellépni, ugyanakkor 

a hangja, hát az valami csoda. Ezt a drámai tenort, ezt a hős tenort meg kell hallgatni”

– tette hozzá  Ókovács.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×