Kép és írás kapcsolata - különleges tárlat nyílt

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda
2018. január 19. 14:57
Ország Lili és Fábián Noémi alkotásaiból nyílt kiállítás a Síp 12 Galériában, amely nemrég a Magyar Zsidó Múzeum új kiállító- és közösségi tereként nyitotta meg kapuit. A Hiányjelek Farkas Zsófia kurátor beszélt.

Új közösségi és kiállítótérrel bővült a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár a Síp utca 12. szám alatt. A Síp12 Galéria és Közösségi Tér azzal a céllal nyílt, hogy szélesebb körben ismertesse meg a kortárs zsidó művészetet és kultúrát, valamint találkozóhelyül szolgáljon.

Itt látható március 25-ig a Hiányjelek című kiállítás. A tárlaton Ország Lili Jelek című műve szerepel, ami egy előkészítő mű egy későbbi nagyobb munkájához. Ezen is megjelennek Ország Lili tipikus motívumai, a héber és ősi jelek, jelképek, hiszen így közelített zsidó identitása felé –közölte Farkas Zsófia kurátor.

Fábián Noémi munkáin is a kép és írás összefüggése jelenik meg, aki szintén a zsidó identitásához közelít, amikor a Siratófallal való találkozás után elkezdi készíteni a méhviasztábláit, amelyekre régi személyes naplóbejegyzéseit másolta át, és tette olvashatatlanná. Ez a múltbeliség, roncsoltság adja a művészi értékét – közölte a művészettörténész.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Farkas Zsófia kurátor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást