eur:
395.78
usd:
372.66
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Újabb Omega-dalt loptak el Amerikában

Újabb Omega-dalt loptak el Amerikában

Amerikai turnéra készülhet az Omega, miután az egyik slágerét mindenféle engedély nélkül felhasználta egy televíziós sorozat. Nem ez az első, hogy a magyar együttes felvételét veszik alapul.

A Future Man című amerikai sci-fi vígjáték-sorozat főcímének zenéje lett az Omega Addig élj című slágere. A sikeres sorozat készítői nem tettek semmit azon túl, hogy egy az egyben beépítették az angol nyelven is megjelent egyik Omega-lemez  Live as long as című számát.

Kóbor János, az együttes énekese a Borsnak azt mondta, hogy erre egy rajongó hívta fel a figyelmüket, az eset miatt pedig egyszerre bosszúsak és büszkék. Azt is elmondta, hogy egy Amerikában élő zenei szakembert kértek fel, hogy derítse ki a részleteket, de hosszabb pereskedésre nem készülnek. Az 1962-ben megalakult Omegának négy lemeze jelent meg angolul, így nem meglepő ami történt, de tájékoztatni kellett volna a szerzőket, mondta Kóbor a lapnak.

Elmondta azt is, hogy Omegát régóta hívják a tengerentúlra, de eddig nem vállaltak ilyen fellépést. Most viszont még inkább aktuális lesz egy amerikai turné. 

Nem ez volt az első

Néhány éve minden idők egyik legsikeresebb rappere, a huszonegyszeres Grammy-díjas Kanye West állítólag egy chicagói lengyel étteremben hallotta meg a Gyöngyhajút lányt, és ennek a dalnak az egyik betétjét építette be 85 másodpercben a New slaves című számába.

A két dalszerző, Presser Gábor és Adamis Anna, illetve a Hungaroton kiadó végül peren kívül állapodott meg tavaly tavasszal az amerikai sztárral, aki a

sajtóértesülések szerint összesen 100.000 dollár kompenzációt fizetett.

A korszakos magyar slágert a német rockcsapat, a Scoprions is feldolgozta White dove címmel a '90-es évek közepén.

Itt azonban egy engedélyezett és jótékonysági célú feldolgozásról volt szó, a két együttes tagjai között már korábban baráti volt a viszony, és az elmúlt évtizedekben egymás koncertjein is többször szerepeltek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×