eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Golden Globe - A Lady Bird című vígjáték és főszereplője is nyert

Golden Globe - A Lady Bird című vígjáték és főszereplője is nyert

Greta Gerwig rendezői bemutatkozása, a Lady Bird kapta a legjobb musical vagy vígjáték Golden Globe-díját, a film főszereplője, Saoirse Ronan pedig a kategória legjobb színésznőjének járó elismerést vehette át helyi idő szerint vasárnap este a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók díjátadó gáláján Los Angelesben.

A Lady Birdben Ronan sacramentói kamaszt alakít, akinek elég feszült a viszonya az anyjával, ráadásul utolsó középiskolai éve is zaklatottan telik. A fiatal színésznő édesanyjának ajánlotta díját.

Golden Globe - A Lady Bird című vígjáték és főszereplője is nyert

A legjobb limitált tévésorozat vagy -film Golden Globe-díját a Hatalmas kis hazugságoknak ítélte oda az újságírótestület. A széria kaliforniai családanyákról szól, akik súlyos titkokat hordoznak a magánéletükben. A sorozat tavaly az Emmy-díjat is elnyerte, és várhatóan újabb évad készül belőle az HBO számára.

A Golden Globe-ceremónián Nicole Kidman és Alexander Skarsgard is díjat kapott a sorozatban nyújtott játékáért.

Reese Witherspoon, a Hatalmas kis hazugságok producere és egyik szereplője a bántalmazott, családon belüli erőszak áldozatául esett nőknek azt üzenete: "Látunk benneteket, hallunk benneteket, és el fogjuk mondani a történeteiteket".

A Három óriásplakát Ebbing határában nyerte a legjobb drámai film díját

Martin McDonagh Három óriásplakát Ebbing határában című filmje nyerte el a Golden Globe-díjat a drámák mezőnyében a hollywoodi díjátadó gálán, amelyen Gary Oldman kapta a kategória legjobb színészének járó díjat A legsötétebb óra című életrajzi drámában nyújtott játékáért.

A Három órásplakát Ebbing határában női főszereplője, Frances McDormand alakítását ugyancsak díjazta a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetsége. McDormand kétségbeesett, feldühödött anyát játszott a Fox Searchlight produkciójában.

A Három óriásplakát Ebbing határában író-rendezője, Martin McDonagh az estén a legjobb forgatókönyvért odaítélt díjat kapta meg.

A legjobb rendező Golden Globe-szobrát Guillermo del Toro nyerte el A víz érintése című filmjéért.

A legjobb idegen nyelvű filmek mezőnyéből pedig a Fatih Akin rendezésében készült német Aus dem Nichts vitte el a díjat mások mellett Angelina Jolie kambodzsai népirtásról szóló filmje elől.

Az újságíró-szervezet 75. alkalommal adta át díjait, ám ezúttal nem annyira a filmek és alkotóik, mint inkább a Hollywoodon végigsöprő szexuális zaklatási botránnyal kapcsolatos beszédek uralták a háromórás ceremóniát, melynek házigazdája Seth Meyers volt.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×