Váratlan bejelentést tett Szörényi Levente

InfoRádió
2017. december 9. 09:00
Utoljára áll színpadra a Fonográffal, már szívesebben ücsörög otthon.

Szörényi Levente tizennégy év után újra összeáll a Fonográf zenekarral, de a zenész a Blikknek bevallotta, valószínűleg zenei pályafutása végén tart.

"Ebben a korban már szívesebben ücsörögnék otthon, de a nézők, a rajongók kedvéért még egyszer felmegyünk a színpadra a Fonográffal, amely csapattal utoljára 2014-ben játszottunk együtt" – mondta Szörényi Levente, de hozzátette, a február 16-i koncert után a zenei pályán már nincsenek nagy tervei. Az Illés már elbúcsúzott, a Fonográf most fog.

Szörényi már arra vágyik, hogy legalább a nagyobbik unokája érettségi bankettjén ott lehessen, és szeretné a Mácshegyi borászatukat sikerre vinni.

Szörényi Levente zenei pályafutása 1962-ben, a Ki mit tud? műsorában indult, ahol testvérével, Szabolccsal alapított együttesükkel, a Mediterránnal léptek színpadra. Egy évvel később Szörényi csatlakozott a Balassa együtteshez, majd 1964-ben az Illéshez, amely a korszak legendás formációjává vált. 1974-ben Szörényi Levente megalapította a Fonográf zenekart, amellyel 1984-ig aktívan játszott, és most újra összeállnak.