Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bezárt a régi, épül az új Néprajzi Múzeum

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Háromnapos fesztivállal és több mint kilencezer látogatóval búcsúzott közönségétől a Néprajzi Múzeum; a Kossuth téri épületben egy év alatt kell becsomagolni és szállításra előkészíteni a műtárgyakat. Közben elkészültek a Városligetben épülő új múzeum végleges tervei, rövidesen az építkezés is elkezdődhet a jelenleg parkolóként működő területen - mondta el az InfoRádióban Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója.

Háromnapos fesztivállal köszönt el a látogatóktól a Néprajzi Múzeum – mondta az intézmény főigazgatója.

„A több tucat program között voltak szakmai rendezvények: könyvbemutatók, beszámolók tudományos kutatásokról és sok látogatóbarát, szórakoztató esemény is: koncertek, balkáni és magyar táncház. A legnagyobb érdeklődést a tematikus és az épületet bemutató – a rejtett részeket is megismertető – séták, valamint az állandó kiállítás és az utolsó időszaki tárlataink speciális vezetései váltották ki.”

Kemecsi Lajos hozzátette, a három nap alatt 9200 látogató járt a Néprajzi Múzeum épületében. A Néprajzi Múzeum főigazgatója a két új épület jelenlegi állapotáról szólva elmondta, a tervezési folyamat lezárult.

„Szoros együttműködésben dolgoztak a Városliget Zrt., a tervezőiroda és a múzeum szakemberei. Az egyik, Szabolcs utcai raktár és restaurátorbázis épülete, amelyen a Nemzeti Galériával osztozik, már szerkezetkész. A kollégáim a tíz nappal ezelőtti bejárásról fellelkesülve érkeztek vissza, azt látták, minden az elvárásaink és kéréseink szerint készül.”

Rövid időn belül kezdődik a másik, a Városliget szélére, a jelenleg parkolóként működő területre tervezett épület építése is – tette hozzá Kemecsi Lajos.