Inforádió

Meghallgatom Élő adás

2020-ra újulhat meg a veszprémi Petőfi Színház

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elkészült a részletes megvalósíthatósági tanulmány a veszprémi Petőfi Színház rekonstrukciójához. Az a terv, hogy több mint 9 milliárd forintos állami támogatással helyreállítják a Medgyaszay István által tervezett épület eredeti formáját. Most úgy tűnik: 2018 nyarán költözik a színház, és a kétévésre tervezett felújítás ideje alatt a város korábbi művelődési házában játszanak majd.

A veszprémi Petőfi Színház felújítására 9,3 milliárdot hagyott jóvá a kormány, a modern városok programja keretében megvalósuló beruházásként, amelynek a város a lebonyolítója. Elkészült egy részletes megvalósíthatósági tanulmány – mondta az InfoRádiónak Oberfrank Pál igazgató. Hangsúlyozta, hogy a következő lépés az ingatlanszerzés lesz, ezt az önkormányzat intézi.

Az a terv ugyanis, hogy

a Medgyaszay István által tervezett épület eredeti formáját állítják helyre

– emelte ki.

„Elteltek évtizedek, bombatalálat is érte az épületet, volt átépítés, 1984 és 1988 között pedig rekonstrukció, amely elég durván belenyúlt a Medgyaszay István-féle elképzelésekbe. A cél, hogy ezt állítsuk helyre, és a közönség a maga pompájában láthassa újra az épületet” - fejtette ki.

Oberfrank Pál szerint az eredeti tervek, rajzok rendelkezésre állnak a munkákhoz.

A színház a felújítás idején a nem messze található városi művelődési központban játszhat. Ezt alkalmassá kell tenni a költözéshez.

A munkálatok 2018 nyarán kezdődhetnek,

és azzal számolnak, hogy két év alatt lezajlik a rekonstrukció – emelte ki.