eur:
393.13
usd:
367.06
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
2020-ra újulhat meg a veszprémi Petőfi Színház

2020-ra újulhat meg a veszprémi Petőfi Színház

Elkészült a részletes megvalósíthatósági tanulmány a veszprémi Petőfi Színház rekonstrukciójához. Az a terv, hogy több mint 9 milliárd forintos állami támogatással helyreállítják a Medgyaszay István által tervezett épület eredeti formáját. Most úgy tűnik: 2018 nyarán költözik a színház, és a kétévésre tervezett felújítás ideje alatt a város korábbi művelődési házában játszanak majd.

A veszprémi Petőfi Színház felújítására 9,3 milliárdot hagyott jóvá a kormány, a modern városok programja keretében megvalósuló beruházásként, amelynek a város a lebonyolítója. Elkészült egy részletes megvalósíthatósági tanulmány – mondta az InfoRádiónak Oberfrank Pál igazgató. Hangsúlyozta, hogy a következő lépés az ingatlanszerzés lesz, ezt az önkormányzat intézi.

Az a terv ugyanis, hogy

a Medgyaszay István által tervezett épület eredeti formáját állítják helyre

– emelte ki.

„Elteltek évtizedek, bombatalálat is érte az épületet, volt átépítés, 1984 és 1988 között pedig rekonstrukció, amely elég durván belenyúlt a Medgyaszay István-féle elképzelésekbe. A cél, hogy ezt állítsuk helyre, és a közönség a maga pompájában láthassa újra az épületet” - fejtette ki.

Oberfrank Pál szerint az eredeti tervek, rajzok rendelkezésre állnak a munkákhoz.

A színház a felújítás idején a nem messze található városi művelődési központban játszhat. Ezt alkalmassá kell tenni a költözéshez.

A munkálatok 2018 nyarán kezdődhetnek,

és azzal számolnak, hogy két év alatt lezajlik a rekonstrukció – emelte ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×