Lovasi András ajándéka egy szubjektív válogatás

Infostart
2017. november 10. 19:36
Kispál és a Borz és a Kiscsillag egy alap zenekart alkot Lovasi András szombat esti jubileumi arénakoncertjén, melyen több mint 20 vendég teszi tiszteletét, és vizuális hatásaiért a londoni olimpia nyitóünnepségének videólátvány-tervezője felel. Sok dalt áthangszereltek, de lesz új szerzemény is.

A koncerten megszólaló dalok leginkább az ötvenéves zenész ízlését tükrözik. „Ez egy szubjektív válogatás” – mondta az InfoRádiónak Lovasi András. Lévai Balázzsal, a koncert rendezőjével válogattak ki körülbelül 50 zeneszámot, majd a két zenekar próbálni kezdte őket. A koncerten azok a művek hangzanak el, amelyeket a próbafolyamat során a legjobban megszerettek a zenészek. A vendégeknek igyekeztek olyan dalokat találni, amelyek az adott zenekar vagy előadó karakteréhez a legjobban illenek. Így választották ki azt a 32 dalt, mely elhangzik a jubileumi koncerten.

Kispál és a Borzon és a Kiscsillagon kívül közreműködnek még a Budapest Bárból Farkas Mihály és Farkas Róbert, a Csík zenekarból Szabó Attila és Kunos Tamás, valamint a Magyar Állami Népi Együttes Művészeti vezetője Pál István „Szalonna”. Énekelni Németh Júlia, Kiss Tibor (Quimbi), Varga Livius (Quimbi), Likó Marcell (Vad Fruttik) és Bérczesi Róbert (Hiperkarma) fog.

Az áthangszerelt dalokon kívül egy teljesen új produkció is színpadra kerül a koncerten, mely Lovasi András kilencéves kori emlékeit dolgozza fel. A látványért a Londonban élő magyar származású Balogh Zsolt felel, aki egyébként a 2012-es olimpia videovizuálját is tervezte. A Kispál-rajongó szakember nosztalgikus játéknak fogta fel a zenészekkel való munkát.

Mivel a jubileumot ünneplő frontember sem volt gyakran ekkora koncertje, így kíváncsian várja az Arénában rendezett eseményt. A nagy méretekre való felkészülés jegyében a próbaidőszak utolsó hetében kibéreltek egy óriási gyárcsarnokot, és ott gyakoroltak. A hangmérnök azért választotta ezt helyszínül, mert „olyan rosszul szól, hogy utána az Aréna csodálatos lesz” – tette hozzá a zenész.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lovasi András: Ez egy szubjektív válogatás
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást