Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Törőcsik Mari újra a vásznon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A héten debütál a Cannes-i nagydíjas Mészáros Márta új filmje Törőcsik Marival, és akad izgalmas amerikai alkotás is, például Darren Aronofsky horrorja. Összeállítás a heti mozipremierekről.
1288-aurora-borealis-eszaki-feny.20614.thumb 1

A héten mutatják be Mészáros Márta új filmét. Az Aurora Borealis - Északi fény személyes történeten keresztül mesél egy sokakat érintő történelmi traumáról, az orosz katonák erőszakból vagy ritkábban szerelemből született gyerekeiről a megszállt területeteken.

Az édesanyát játszó Törőcsik Mari a történet szerint kómába esik, és mikor felébred, elhatározza, tisztázza lányával születésének addig titkolt körülményeit.

Mészáros Márta rendkívüli érzékenységgel mesél titkokról, arról, miként tehetnek tönkre később nemzedékeket is az elhallgatások és megőrzött félelmek.

Ez a Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas, cannes-i nagydíjas és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta 26. alkotása. A forgatókönyvet Pataki Éva és Jancsó Zoltán írta, vágó Szántó Komlóssy Annamária volt.

1315-anyam.20620.thumb 1

A héten debütál a mozikban – a Rekviem egy álomért című alkotással berobbant Darren Aronofsky új filmje, az Anyám!

A film egy kísérteties házban élő házaspár története, amelyben a férj – akit Javier Bardem játszik – egy ideje írói válságba jutott, míg felesége – Jennifer Lawrence - a ház otthonossá tételén dolgozik egyre több idegen érkezik otthonukba, ami a férjet különös várakozással a nőt viszont egyre erősebb félelemmel tölti el. A sok vér mellett Aronofsky alapvető kérdéseket boncolgat – például az ihlet és az alkotás lélektani hátterét.

A kritikák megosztottak, de alapvetően különleges műremekként emlegetik a mozit, amely kiváló színészi alakítások sorát vonultatja fel – a főszereplők mellett – például Ed Harrissel és Michelle Pfeifferrel.

Az igazi törődés című norvég filmdráma egy a nevelőanyját elveszítő kisfiú és korábban távol élő nevelőapja érzékeny útkeresésének, egymásra találásának története. Mivel a férfi úgy érzi, nem tud megbirkózni a gyermek nevelésével, útra kelnek, hogy megkeressék a kisfiú kolumbiai édesanyját, aki korábban lemondott róla.

A héten mutatják be az Űrvihar című amerikai katasztrófafilmet, amelyben Gerard Butlernek kell megmentenie a világot, amely a klímaváltozás káros következményeit ellensúlyozni hivatott műholdak meghibásodása miatt kerül végveszélybe.

Akadnak vígjátékok is a héten: a Nyírjuk ki Gunthert! című moziban egy csapat fiatal bérgyilkos rákényszerít egy dokumentumfilm-forgatócsoportot, hogy kövessék őket, és megörökítsék hogy ölik meg minden idők leghírhedtebb zsoldosát, Gunthert – azaz Arnold Schwarzeneggert. Azonban Gunther nem hiába a legjobb bérgyilkos a világon: mindig egy lépéssel előttük jár, és mindent megtesz azért, hogy pokollá tegye életüket. A kritikák szerint nem csak Schwarzenegger-rajongók fognak jól mulatni.

A Négyen a bank ellen című német krimivígjátékban három a pénzétől megfosztott férfi és egy kirúgott befektetési tanácsadó fog össze, hogy visszaszerezzék a pénzüket, vagyis hogy kirabolják a bankot.

A héten ismét mozikba kerül Fábri Zoltán klasszikusa, A Pál utcai fiúk digitálisan felújított változata, illetve most debütál az Angela Sommer-Bodenburg meséi alapján készült animációs film, A kis vámpír.