Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rian Johnston óvatosságra int a Star Wars-előzetessel kapcsolatban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
December 14-én debütál a magyar mozikban a Star Wars újabb része. Az utolsó Jedik most megjelent előzetese sokat sejtet a film történetéből. A délelőtt indult jegyelővétel során – a netes rendszer túlterheltsége miatt – alig lehetett a nyitónapja jegyet váltani.

A Star Wars sorozat nyolcadik része ott folytatódik, ahol Az ébredő Erő története véget ért. Rian Johnson rendező azt javasolta, hogy aki igazán tiszta lappal akar beülni Az utolsó Jedikre, az ne nézze meg a most kiadott trailert, mert az elég sokat sejtet a film történetéből (és esetleg ne olvassa tovább ezt a cikket).

A történet tehát Ray és Luke találkozásával indul, ám hamar nyilvánvalóvá válik, hogy Skywalker vonakodik kiképezni a lányt, mivel félelmetes ereje – a sötét oldalhoz szegődött – Kylo Renre emlékezteti. A felvillanó képkockák azt sugallják, hogy Ray-nek személyesen is lesz dolga a sötét vezérrel, sőt úgy tűnik, hogy Kylo Ren nemcsak Han Solo, hanem anyja, Leia halálát is okozza majd. Carrie Fisher váratlan halála után nyilvánvaló volt, hogy a karaktert előbb-utóbb ki kell írni a sorozatból.

Az előzetes alapján fontos szerephez jut még a hetedik részben megismert egykori birodalmi rohamosztagos, Finn, és felbukkannak mindenféle cuki hörcsögszerű lények, és persze BB8 is.

A trailerből is jól látszik a film lenyűgöző látványvilága, amelyben ezúttal a korábbiaknál jóval több az épített díszlet, mint a számítógépes utómunkával megfestett háttér.

A magyarországi jegyelővétel ma délelőtt tízkor indult, és néhány plázában már órákkal előtte sorban álltak.